D. Ricciardo: vienu konkurentu mažiau kovoje dėl „Mercedes” ir „Ferrari” vietos

0
duos laiko

Danielis Ricciardo sako, kad naujoji Maxo Verstappeno sutartis su „Red Bull” eliminavo vieną konkurentą iš kovos dėl „Mercedes” ir „Ferrari” vietos medžioklės 2019 metams.

Maxas Verstappenas pratęsė kontraktą su „Red Bull” iki 2020 m., kai Christianas Horneris žadėjo, kad komanda bus buriama aplinkui olandą.

Reklama

Danielis Ricciardo teigia nustebęs dėl tokio ankstyvo sutarties paskelbimo, tačiau sako, kad dabar jam reikia palaukti, jog galėtų priimti sprendimą dėl savo ateities. „Red Bull” nori jį išlaikyti, tačiau 2019 metams laisvos vietos bus „Mercedes” ir „Ferrari” ekipose.

„Nemanau, kad mane tai kaip nors skaudina. Visa tai tik dar labiau susitiprino mano pozicijas”, – sakė Danielis Ricciardo.

„Jeigu Maxas buvo „Ferrari” ir „Mercedes” radaruose, tai dabar turiu vienu oponentu mažiau, o „Red Bull” išreiškė norą matyti mus abu komandoje.”

„Kito sezono pradžia bus mano rankose, nes sužinosiu kokioje pozicijoje yra „Red Bull” ir tada galėsiu priimti sprendimą.”

„Neketinu priimti jokių ankstyvų sprendimų. Manau, kad turėčiau išlikti gudrus ir padaryti tai reikiamu metu.”

Australas sako, kad norėtų mesti iššūkį Lewisui Hamiltonui būdamas identiškame bolide, o britas sakė, jog jam tai būtų tikras malonumas. „Red Bull” lenktynininkas sako, kad Sebastiano Vettelio ir Lewiso Hamiltono komandos draugai nerodo puikių rezultatų, todėl neprieštarautų užimti vieno iš jų vietą.

„Jeigu galėčiau panaudoti Kimio ir Valtteri pavyzdžius, tai jie tiesiog padeda Lewisui ir Sebastianui, nes jų rezultatai yra nepakankami, kad galėtų su jais varžytis. Jeigu Valtteri pirmautų prieš Lewisą, jam padėti nebūtų reikalo. Manau, kad jų pasirodymai ir rezultatai kalba už save.”

D. Ricciardo neabejoja, kad „Red Bull” burs komandą aplink M. Verstappeną, kadangi su juo pasirašė ilgalaikę sutartį.

„Iki šiol viskas buvo traktuojama lygiai. Stengiuosi apie tai negalvoti, kad neįkalčiau sau į galvą dalykų, kurie galbūt neegzistuoja.”

„Jeigu jie padarytų jį jaunausiu pasaulio čempionu, pačiai „Red Bull” tai būtų didžiulis pliusas. Todėl žiūrint iš šios pusės, aš viską puikiai suprantu.”

„Bet ar aš galvoju, kad jie stengsis padėti jam, be pagalbos man? Aš taip negalvoju. Ypatingai dabar, nelaimėjus čempionato nuo 2013, jie būtų ekstazėje, jeigu kažkuris iš mūsų pasiektų tokį rezultatą.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia