C. Carey: 2021 m. pasiūlymas turėtų pritraukti naujų komandų

0
chase carey

Formulės 1 vadovas Chase Carey atsakė į kritiką, kurią gavo dėl 2021 metų variklio taisyklių pasiūlymo.

„Mercedes” ir „Renault” buvo pirmieji, kurie išreiškė nepasitenkinimą Formulės 1 ateities planais. Tuo tarpu „Ferrari” žengė kiek toliau ir pradėjo grasinti, kad trauksis iš sporto, jeigu naujosios taisyklės bus priimtos.

Reklama

Tačiau Chase Carey dar kartą pakartojo, kad reikia sukurti geresnį balansą, kuris padidintų konkurenciją trasoje.

„Praeityje kiekvienas stovėdavo už save, galėdavo meluoti, sukčiauti ir vogti iš kitų”, – sakė C. Carey.

„Tai sukūrė verslą, kuris veikė kaip ‘vienas plius vienas lygu vienas su puse’. Mes norime matyti konkurenciją trasoje, tačiau mūsų pasidalinta vizija siekia ir nori, kad visi eitų koja kojon su mumis.”

„Tačiau buvo ir nuomonių skirtumų, mes turime surasti teisingus kompromisus, bet šiuo metu mes galime padaryti ‘vienas plius vienas lygu trys’. Todėl nėra jokių abejonių, kad komandos yra unikaliai svarbios.”

„Šiuo metu mes turime komandų, kurios išleidžia daugiau nei pusę milijardo dolerių per metus, kad jų bolidas važiuotų trasoje arba du bolidai. Tai nesuteikia jokios naudos gerbėjams, tai vyksta tik dėl konkurencijos su kitomis komandomis.”

„Mes rodome iniciatyvą dėl išlaidų, variklių, aerodinamikos ir kitų dalykų, tada galėtume turėti unikalią galimybę pagerinti varžybas ir ekonomiką padaryti daug geresnę.”

C. Carey ir toliau gynė pradinį pasiūlymą, kuris buvo teigiamai įvertinas potencialių naujų variklių gamintojų „Aston Martin” ir „Cosworth”.

„Manau, kad svarbiausias dalykas, kurį mes galime padaryti tai – sukurti verslo modelį, kuris leistų valdyti komandas daug efektyviau.”

„Šiandien, kalbėdamas su organizacijomis, kurios norėtų būti sporte arba galvoja ateiti į sportą, jie iškart pasako, kad tai per daug kainuoja, arba jeigu leisime mažiau pinigų, mes varžysimės rikiuotės gale.”

„Jeigu tai yra mūsų pasirinkimas, tada tai nėra patrauklu. Todėl mes ir bandome spręsti išlaidų ir variklių klausimus.”

„Kiekvienas bolidas yra unikalus, tačiau varžybos būtų labiau subalansuotos, o ekonomika labiau nuspėjama.”

„Manau, kad mes galime sukurti savo verslo modelį, kuris suteiks naudos dabartinėms komandoms, tačiau tai bus daug įdomiau naujoms susidomėjusioms ekipoms.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia