FIA Sebastianą Vettelį perspėjo apie „labai sunkias” pasekmes

1
Jean Todt
@Twitter

FIA prezidentas Jeanas Todtas perspėjo Sebastianą Vettelį, kad šis sulauks labai sunkių pasekmių, jeigu ateityje pasikartos Azerbaidžano įvykiai.

Pirmadienį S. Vettelis lankėsi FIA būstinėje Paryžiuje, kur buvo apsvarstytas jo ir Lewiso Hamiltono incidentas važiuojant paskui saugos automobilį. Dėl savo elgesio vokietis prisiėmė atsakomybę ir viešai atsiprašė išvengdamas papildomų bausmių.

Reklama

Prieš Austrijos GP FIA prezidentas davė interviu ir sakė, kad daugiau tokie vokiečio veiksmai nebus toleruojami ir įspėjimų jau nebeužteks.

Dar prieš incidentą Baku, FIA Sebastianą Vettelį įspėjo dėl savo elgesio per Meksikos GP, kuomet iškeikė lenktynių direktorių Charlie Whitingą.

„FIA prezidentas turi paskutinį žodį nuspręsdamas ar jis turėtų būti siunčiamas į tarptautinį tribunolą”, – su Sky Sports žurnalistais kalbėjo Jeanas Todtas.

„Po Meksikos lenktynių, kur buvo visiškai kitoks nusižengimas, mes aiškiai pamatėme, kad Sebastianas, kuris yra puikus lenktynininkas, kartais negali savęs kontruoliuoti taip kaip reikėtų.”

„Aš žinau, kad Lenktynininkai dažnai būna įtemptose situacijose, tačiau mums labai lengva daryti sprendimus susėdus prie stalo, ar juos teisti prie stalo.”

„Šį kartą tai buvo visiškai kitoks incidentas, tačiau Sebastianas turi keletą labai rimtų įspėjimų. Tai daugiau nenutiks, o jeigu nutiks, tada jis turės labai skaudžių pasekmių.”

„Jis pasisiūlė galįs pabandyti duoti kažką naudingo sportui, fanams, ar žmonėms kurie atiduoda labai daug savęs, kaip pavyzdžiui teisėjams ir maršalams. Mes priėmėme jo pasiūlymą.”

„Aš atsisakiau bet kokios pagalbos eismo saugumo veikloje, kadangi tai atrodytų visiškai nederamai. Bet manau, kad labai gerai tai, jog Sebastianas padeda Formulės 4, Formulės 3 ir Formulės 2 lenktynininkams. Jis tikriausiai patars, ko nereikėtų daryti taip kaip jis padarė.”

Paklaustas apie atsiprašymo nuoširdumą ir komentarus po lenktynių, Jeanas Todtas sakė: „Jis ‘virškino’ visą veiksmą… tačiau lėtai suprato, kad tai ką padarė, buvo didelė klaida. Jis mane užtikrino, kad tai niekada nepasikartos, o laikas mums tai parodys.”

Šiuo metu Sebastianas Vettelis prieš Lewisą Hamiltoną lenktynininkų įskaitoje pirmauja 14 taškų. Vokietis Austrijos lenktynėse startuos antroje vietoje, o britas – aštuntoje.

Austrijos GP važiavimų tvarkaraštis

Austrijos Grand Prix
Sesija Data Laikas
Austrijos GP: pirmoji treniruotė 2017-07-07 11:00 - 12:30
Austrijos GP: antroji treniruotė 2017-07-07 15:00 - 16:30
Austrijos GP: trečioji treniruotė 2017-07-08 12:00 - 13:00
Austrijos GP: kvalifikacija 2017-07-08 15:00 - 16:00
Austrijos GP: lenktynės 2017-07-09 15:00 - 17:00
Reklama

1 komentaras

  1. logikos FIA stokoja…viena karta taip galima (nors suprask tai labai negrazus sportiskas poelggi), bet baus visu stiprumu tik jei pasikartos 😀

    tai gal visus nusikaltelius bauskime lygtinemis baudomis 😀

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia