„McLaren” vadovas Zakas Brownas sako, kad jis žavisi jaunaisiais IndyCar talentais Josefu Newgardenu ir Scottu Dixonu.

Visai neseniai „Haas” komanda pareiškė, kad JAV nėra nei vieno tinkamo lenktynininko Formulei 1, tuo labai piktinosi amerikiečiai lenktynininkai.

Dabar „McLaren” vadovas teigia priešingai ir sako, kad būtent šie du pilotai pasirodytų Formulėje 1 tikrai gerai, jei tik jiems kas nors suteiktų šansą.

Reklama

Brownas šį savaitgalį leidžia Daytonos trasoje, kur du jo komandos lenktynininkai – Fernando Alonso ir Lando Norrisas dalyvaus lenktynėse.

Spaudos konferencijos metu Zako buvo paklausta, ar jis mato talentingų sportininkų IndyCar serijoje, kurie galėtų pereiti į Formulę 1.

„Bent jau aš manau, kad Josefas Newgardenas yra išskirtinis talentas, lygiai taip pat manau apie Scottą Dixoną.”

„Didžiausia problema yra bandymų stygius. Prieš sezoną mes gauname tik 8 bandymų dienas, per jas tu stengiesi paskirstyti laiką savo lenktynininkams. Atimti vieną dieną iš 4 turimų Alonso ar Vandoorne būtų neprotinga.”

„Kol galios tokios taisyklės bus sunku išvysti nematytus veidus Formulėje ar Formulėje 2, nes kitos serijos yra labai skirtingos. Dabar sukurta tokia sistema, kad tu labai rizikuoji paimdamas lenktynininką iš kitos lenktynių serijos. „Toro Rosso” labai stipriai rizikavo rinkdamiesi Bradoną Hartley, tačiau jis visas F1 trasas jau pažinojo.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia