Z. Brownas: „Mercedes” yra favoritai laimėti visus titulus iki 2021 m.

0
zak brown

„McLaren” vadovas Zakas Brownas sako, kad jis nebus nustebintas, jeigu „Mercedes” laimės visus titulus iki įsigalios naujosios 2021 m. taisyklės. Tai reikštų, kad pasaulio čempionai galėtų iškovoti septynis titulus iš eilės.

Jeigu tai nutiktų, pasaulio čempionai pagerintų „Ferrari” šešių pergalių iš eilės rekordą, kuris buvo pasiektas tarp 1999 ir 2004 metų.

„Manau, kad turėtume savęs paklausti, jeigu „Mercedes” laimėtų septynis čempionatus iš eilės, kaip tai galėtų paveikti sportą? Ar tai būtų sveika visiems dalyvaujantiems sporte? Manau, kad pagal dabartines taisykles ir dabartines išlaidas jie yra didžiausi favoritai laimėti čempionatą visus tris metus”, – sakė Z. Brownas.

Reklama

„Turėsime šansą tai ištaisyti 2021 metais, tačiau reikia tai pradėti daryti dabar, nes Formulė 1 taps dar didesne pramoga ir vertingesnė mums visiems, jeigu turėtume keturias, penkias ar šešias komandas, kurios turėtų šansą laimėti čempionatą.”

Zakas Brownas tikisi, kad „Mercedes” ir „Ferrari” sutiks su „Liberty Media” planais perskirstyti prizinį fondą sąžiningiau. Tai leistų silpnesnėms komandos šiek tiek priartėti prie lyderių, tačiau tuo pat metu jis supranta, kad abi komandos su tuo nenori sutikti, nes tai leidžia išpešti nemažai naudos sau.

„Jeigu tu esi „Ferrari” ar „Mercedes”, o ypatingai „Mercedes”, kuri dominuoja sporte, tu tiesiog gauni visą pelną. Kita vertus, aš suprantu kodėl jie nori apsaugoti savo pozicijas.”

„Tačiau aš galvoju, kad sutikus su pakeitimais sportas taptų sveikesnis. Nemanau, kad „Mercedes” gautų mažiau ar daugiau dėmesio laimėdami čempionatą su 15 pergalių, ar tai būtų laimėtas čempionatas su 5 pergalėmis. Tačiau visa tai pagerintų sportą ir padarytų jį daug geresne pramoga, nei tai yra šiandien.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia