Vokietijos GP nugalėjo L. Hamiltonas

0
@MercedesAMGf1

@MercedesAMGf1

Pasibaigusiose Vokietijos GP lenktynėse be jokio vargo nugalėjo „Mercedes” pilotas Lewisas Hamiltonas ir vasaros atostogas pradės pirmaudamas prieš komandos draugą beveik vienos pergalės atstumu – 19 taškų.

Reklama

Startas labai nepasisekė Nico Rosbergui („Mercedes”), kai starto metu jungdamas 3 pavarą prasuko galinius ratus ir to užteko, kad prarastų net 3 pozicijas iškart. Vienu momentu Nico buvo pavykę grįžti į 2 poziciją, tačiau už labai agresybų Maxo Verstappeno lenkimą buvo nubaustas 5 sekundžių sustojimo bauda, tad po apsilankymų techninio aptarnavimo juostoje jis vėl grįžo į 4 poziciją kur ir finišavo.

Etapas vyko sklandžiai, vienintelis kontaktas įvyko pirmuose posūkiuose, kai Julianas Palmeris („Renault”) kliudė Felipės Massos („Williams”) bolido galą. Kontaktas buvo labai menkas, tačiau Massa neišvengė bolido pažeidimų, tad lenktynėms įpusėjus Felipė buvo pakviestas užsukti į techninio aptarnavimo juostą ir baigti lenktynes. Lenktynių taip pat nebaigė kitas brazilas Felipė Nasras iš „Sauber”.

Sebastianas Vettelis su savo lenktynių inžinieriumi vienu metu buvo įsivėlęs į diskusiją: inžinierius liepė Vetteliui užsukti pasikeisti padangų, tačiau Vettelis paprieštaravo ir atsisakė, sakydamas kad „padangos dar bus geros keletą ratų”. Į tokį atsakymą Vettelio inžinierius pasakė, kad būtina užsukti dabar ir tokiu būdu pabandyti aplenkti priekyje esantį strategijos pagalba, tačiau ir čia Sebastianas atšovė, kad „konkurentai yra per toli, ką jūs tikitės aplenkti”.

„Williams” komanda surizikavo ir Valteri Bottui parinko 2 sustojimų strategiją, kai visi kiti stojo tris kartus, dėl to Valteri pačiame gale lenktynių buvo labai lėtas tad pozicijas praradinėjo vieną po kitos ir vos vos liko 10-tuke. Fernando Alonso iš „McLaren” taip pat tik paskutiniuose ratuose prarado paskutinę poziciją už kurią skiriami taškai, manoma jam trūko kuro ir jis buvo priverstas taupyti.

Prieš sezono pertrauką „Red Bull” ekipa sugebėjo aplenkti „Ferrari” komandinėje įskaitoje, tad jiems atostogos bus linksmesnės nei „raudoniesiems”.

Šis etapas buvo paskutinis iš šešių, kurie buvo surengti per aštuonias savaites, ir panašu tai matėsi ir techninio aptarnavimo zonoje, sustojimo metu klydo net keleto komandų personalas, tarp jų ir Nico Rosbergo mechanikai.

Dabar visų darbuotojų bei pilotų laukia vasaros atostogos, kitos varžybos vyks Belgijoje, rugpjūčio 28.

Lenktyniu finisas Vokietija

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia