Vakarykštėse lenktynėse Valtteri Bottas pradėjo iš pirmos vietos ir neužleidęs šios pozicijos nugalėjo lenktynėse. Vettelis netiki idealiu jo startu.

Iš karto po starto Sebastianas Vettelis ir Danielis Ricciardo pranešė savo komandom, jog jų manymu Valtteri startavo per anksti.

Teisėjai trečdalį lenktynių tyrė šį incidentą ir nusprendė, kad viskas vyko pagal taisykles ir suomio nebaudė.

Reklama

Jei visgi būtų pasirinktas kitas kelias, lenktynėse, greičiausiai būtų nugalėjęs vokietis, o kas būtų antras taip pat nėra jokių garantijų.

FIA taisyklės sako, kad lenktynininkai turi pamatyti žalią šviesaforo signalą ir tik tada pajudėti iš vietos. Taisyklėse sakoma, kad negalima bandyti nuspėti, kada šviesaforo signalas persijungs. FIA tą taisyklę įvedė todėl, kad norima palikti žmogiškąjį reakcijos faktorių, priešingu atveju visi bandytų mintyse suskaičiuoti kada turėtų užsidegti žalias.

„Mano nuomone, jis pajudėjo per anksti – aš buvau tuo tikras”, – sakė Vettelis. „Taip atrodė iš mano vietos, na bet ne man reikia spręsti kas ir kaip”.

„(Man startuoti) buvo gana keblu, nes reikėjo išlaukt žalio signalo. Šiaip viskas buvo gerai, truputį prasisuko ratai pajudant iš vietos.”

„Kai aš sakau, kad netikiu, tai ir reiškia, kad aš netikiu. Paprastai visų reakcijos laikas būna 0.2 sekundės, aš nenoriu tikėti, kad visi likę pramiegojome startą”.

„Aš tiesiog netikiu, kad Valtteris buvo tiek daug greitesnis. Lenktynių metu aš buvau įsitikinęs, kad jis pajudėjo per anksti, teisėjai sako priešingai – štai todėl aš ir netikiu. Jo startas buvo žmogiškai neįmanomas”, – sakė Sebastianas.

Štai toks video jau pasklido internete, kuris rodo, kad Valtteri pajuda iš vietos nesulaukęs žalio signalo.

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia