Vandoorne’as:”Aš maksimaliai išnaudojau savo šansą”

0
@Vandoorne

[media-credit id=4 align=”aligncenter” width=”512″]9eie9u7x[/media-credit]Jaunasis belgas stojęs į Fernando Alonso vietą iškovojo pirmąjį tašką šiemet McLaren ekipai.

Stoffel’iui teko atvykti iš Japonijos po netikėto komandos vadovybės skambučio, kad jam teks pakeisti susižeidimų neišvengusį, didelėje avarijoje Australijos GP metu, komandos kolegą Fernando Alonso. Vandoorne’as kvalifikavosi 12 vietoje, šis rezultatas buvo geresnis už kitą McLaren gretose važiuojantį pasaulio čempioną Jenson’ą Button’ą, pirmąjame rate išvengė kontaktų ir švariu bei pastoviu tempu atvažiavo iki finišo tiesiosios.

Reklama

„Tai buvo daugiau mažiau tai, ko aš ir tikėjausi. Aš maksimaliai išnaudojau man suteiktą šansą ir tuo esu visai patenkintas” kalbėjo Stoffel’is, kuriam šiemet neteko nei trupučio laiko vairuoti šių metų bolidą, net žiemos testų metu.

„Starte buvo sunkoka, visur mėtėsi nuolaužos, įvykiai aplink keitėsi beprotiškai greitai, visą pirmąjį ratą vyko daug artimos kovos. Vos tik įsėdęs į bolidą jaučiausi jame labai užtikrintai, todėl jaučiau, kad galiu pasirodyti gerai. Esu labai savim patenkintas, kad neprivėliau jokių klaidų, buvau labai susikaupęs ties tuo, kad nepaspausčiau ko nereikia, o finale aš dar ir parvežiau komandai tašką, visa tai labai graži dovana.”

Komandos vadovas Eric’as Boullier’as buvo pakylėtas atsarginio komandos piloto padarytu darbu:”Stoffel’is atliko nuostabų ir pažymėtiną darbą, jis pelnė 1 pasaulio čempionato tašką debiutinėse lenktynėse. Tai buvo puikus savaitgalis jam ir mūsų komandai, kuris prasidėjo vėlyvu skambučiu, ilga kelione iš Japonijos, o baigėsi tiesiog tobulu, brandžiu pasirodymu.”

Kol kas neaišku ar neteks komandos atsarginiam pilotui pavaduoti Fernando ir sekančio GP savaitgalio metu, mat pirmiausia Alonso turės gauti leidimą iš gydytojų.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia