Valtteri Bottas: naujieji bolidai verčia keisti vairavimo stilių

0

Jau niekam ne paslaptis, kad šiemetiniai bolidai gerokai skiriasi nuo tų, kuriuos matėme trasose pernai. Bandymų metu, ratų įveikimų laikai buvo trimis sekundėmis greitesni, nei pole pozicija iškovota pernai GP savaitgalio metu.

Valtteri Bottas sako, kad apsukęs keletą ratų suprato, kad reikia keisti vairavimo stilių, nes bolidas trasoje elgiasi visiškai kitaip, nei ankstesni.

Reklama

„Aš turėjau prisitaikyti, reikėjo atrasti truputį kitas trajektorijas ir naudoti truputį kitokias vairavimo technikas. Tai nėra dėl to, kad tai kitas bolidas (ne „Williams”) turintis geresnį sukibimą. Mechaniškai jis elgiasi truputį kitaip, tai reikalauja šiek tiek laiko, kad prisitaikytumei ir galėtai iš bolido išspausti viską, kas įmanoma.

Aš manau, kad aš labai patobulėjau, aš vis daugiau galiu reikalauti iš bolido, žinoma, dar yra kur tobulėti.

Visi specialistai teigia, kad bus daužomi trasos rato įveikimo rekordai, beveik kiekvieno GP savaitgalio metu, kurie galioja nuo 2000. Manoma, kad didelį pranašumą turės tie pilotai, kurie pilotavo senos kartos bolidus gamintus iki 2009 metų. Tačiau Kimis Raikkonenas yra kitokios nuomonės.

„Aš nemanau, kad bolidai taip labai jau skiriasi nuo pernykščių. Žinoma dabar mes galime džiaugtis didesniu sukibimu, dėl naujų taisyklių, bei dėl visiškai naujųjų padangų, tačiau aš nemanau, kad galėčiau drąsiai teigti jog tokie pasikeitimai tiktų būtent man ar kažkam kitam. Kitokios taisyklės, kitokie bolidai, o dabar dar labai anksti prognozuoti.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia