Valtteri Bottas ir Estebanas Oconas išvengė baudų

0
valtteri bottas

Valtteri Bottas ir Estebanas Oconas išvengė baudų už nepagrįstai lėtą važiavimą prieš pasukant į aptarnavimo zoną JAV GP kvalifikacijoje.

„Mercedes“ lenktynininkas V. Bottas kvalifikacijoje užėmė ketvirtą vietą, tačiau lenktynėse startuos iš trečiosios pozicijos, kadangi Sebastianui Vetteliui buvo skirta 3 startinių pozicijų bauda. Pats vokietis startuos iš penktos pozicijos, nors kvalifikavosi antras.

Reklama

Tuo tarpu „Force India“ ekipos pilotas E. Oconas lenktynėse startuos iš šeštos pozicijos, kurią ir užėmė kvalifikacijoje.

Abu lenktynininkai buvo svarstomi teisėjų, nes pažeidė FIA reglamentą ir sugrįždami į aptarnavimo zoną, po greitųjų ratų, važiavo pernelyg lėtai.

Tačiau teisėjai ir buvęs lenktynininkas Derekas Warwickas nusprendė, kad nesiims jokių sankcijų prieš tokį pažeidimą.

Jie manė, kad abu lenktynininkai viršijo nustatytą laiką, kuris yra leidžiamas tarp dviejų saugos automobilio linijų, tačiau sutiko su tuo, kad nei vienas lenktynininkas specialiai greičio nesulėtino ir neturėjo ketinimų pakenkti kitiems pilotams.

Jeigu V. Bottui būtų skirta starto pozicijų bauda, tuomet S. Vettelis būtų startavęs iš ketvirtos pozicijos JAV, o šis etapas teoriškai galėtų užtikrinti penktą čempiono titulą Lewisui Hamiltonui.

Vokietis kvalifikacijoje buvo antras pagal greitį, tačiau bauda, kurią jis gavo penktadienį, jį nustūmė į penktą startinę vietą. Jeigu britas iškovos bent aštuoniais taškais daugiau nei vokietis, L. Hamiltonas taps penktą kartą pasaulio čempionu jau šį savaitgalį.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia