Už C. Sainzo blokavimą S. Vetteliui skirta 3 pozicijų bauda

1
sebastianas vettelis

Sebastianas Vettelis Austrijos GP lenktynėse startuos iš šeštosios pozicijos, po gautos 3 startinių pozicijų baudos už sutrukdymą Carlosui Sainzui kvalifikacijoje.

Ispanas buvo priverstas išlėkti iš trasos pirmąjame posūkyje, kad išvengtų S. Vettelio. Viskas įvyko antroje kvalifikacijos, ir „Renault“ lenktynininkas dėl tokio proceso patyrė ir bolido pažeidimų.

Reklama

Tačiau S. Vettelis po kvalifikacijos sakė, kad to jis nepadarė specialiai, tiesiog komanda jam nepranešė, kad ispanas važiuoja už jo.

„Aš jį aplenkiau greitąjame savo rate, septintame – aštuntame posūkiuose. Tada tiesiojoje pažiūrėjau į veidrodėlius ir jo ten nebuvo“, – sakė S. Vettelis.

„Tada sukau į pirmąjį posūkį ir galvojau, kad jis vistiek kažkur netoli turėtų būti. Tačiau kaip paaiškėjo, jis bandė važiuoti greitąjį ratą, tačiau aš jo niekur nemačiau.“

„Per radiją man nebuvo pranešta, todėl aš galiu jo tik atsiprašyti. Neturėjau jokių ketinimų, vis pažiūrėdavau ar tiesiojoje nieko nėra.“

„Tačiau nėra įmanoma to pamatyti, aš nebuvau įspėtas, nors įprastai mane visada įspėja. Aš galiu tik atsiprašyti ir laimei, kad tai jam nepadarė didesnės žalos.“

Išties ispanas ir po šio incidento pateko į trečią kvalifikacijos dalį ir lenktynes pradės iš 9 pozicijos.

Tuo tarpu teisėjai nusprendė, kad S. Vettelis galėjo padaryti daugiau, kad išvengtų tokio incidento. Nors vokietis ir pripažino, kad nieko nematė per veidrodėlius ir nebuvo informuotas komandos, galėjo nevažiuoti taip lėtai užėmęs lenktyninę trajektoriją.

Teisėjai peržiūrėjo panašius incidentus nuo 2016 metų ir skyrę 3 startinių pozicijų baudą gynėsi, kad šis sprendimas yra tinkamas ir pastovus žiūrint į tai, kas buvo ankščiau.

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia