Trumpai apie Ispanijos kvalifikacijos rezultatus

2
@Formula1
@Formula1

Vakar įvyko Ispanijos etapo kvalifikacija, rezultatai nustebino net keliais aspektais, trumpai aprašysime visų komandų nuotaikas prieš lenktynes.

Mercedes: Lewisas Hamiltonas 1, Nico Rosbergas 2

Reklama

Lewisas pagaliau gali pasidžiaugti kvalifikacija be jokių problemų, paskutinį kartą tai pavyko padaryti Bahreine. Jis džiaugėsi tiek savo pasirodymu, tiek bolido elgiasiu. Šį kartą jis pernai metų kvalifikacijos rezultatą pagerino net 2.6 sekundės, kitą met bolidai turėtų pagreitėti bent 3 sekundėmis, tad pasiruoškime visų trasų rato įveikimo laikų triuškinimui. Nico Rosbergas liko antras ir nei per spaudos konferenciją neatrodė labai nuliūdęs, nei per duodamus interviu, panašu, kad tai galėjo būti jo planas. Tiek Rosbergas tiek Ricciardo antroje kvalifikacijos dalyje buvo gerokai lėtesni už savo komandų kolegas, manoma, kad jie taip pasaugojo padangų komplektus su kuriais teks pradėti varžybas. Nico net ir šeštadienio treniruotėse susidūrė su smulkiomis mechaninėmis bėdomis, laimei tai buvo tik daviklio bėda, jį pakeitus viskas stojosi į vietas, tačiau tai dar vienas priminimas „Mercedes” ekipai, kad jie nėra nepažeidžiami. Ekipa taip pat daug pastangų deda į naujos sankabos sukūrimą, kad startai taptų kuo sklandesniais, tačiau kol kas pilotams teks pasikliauti senąja.

Red Bull: Daniel Ricciardo 3 Maxas Verstappenas 4

Ricciardo 0.4 sekundės greitesnis už savo naująjį kolegą, tai atrodo didelis pranašumas, tačiau prisiminus tai, kad jaunasis olandas pirmą kartą vairavo „Red Bull” bolidą tik šį penktadienį, tai kvalifikacijos rezultatas ne ką mažiau įspūdingas, kaip ir komandos senbuvio. Maxas tapo pačiu jauniausiu pilotu besikvalifikavusiu taip aukštai F1 istorijoje, o Ricciardo atsiliko nuo „Mercedes” 0.68 sekundės, tai yra mažiausias atsilikimas kvalifikacijos metu nuo „Mercedes” nuo 2013 metų. „Red Bull” ekipa vis dar neturi variklio tiekėjo kitiems metams, o ir variantų nėra apstu, tik dabar naudojami „Renault” arba „Honda”, tiesa „Honda” neprieštarautų tiekti variklius dar vienai ekipai, bet tam prieštarauja Ronas Dennisas iš „McLaren” ir naudojasi savo turima Veto teise, tad greičiausiai „Red Bull” ir „Renault” bendradarbiavimas tęsis ir 2017.

Ferrari: Kimi Raikkonenas 5 Sebastianas Vetelis 6

Šioje komandoje visi vaikšto tarsi žemes pardavę. Kvalifikacijos rezultatai buvo priešingi nei tikėtasi, ne tai kad atsilikimas nuo „Mercedes” liko virš sekundės, tai dar tarp jų kvalifikavosi abu „Red Bull” pilotai. Kimi paklaustas, kas nutiko įvardino derinimą, o Sebastianas paklaustas ar jie yra nustebinti „Red Bull” greičio šis atsakė, kad ne, tiesiog mes esam per lėti. Maurizio Arrivabene tvirtina, kad 1.1 s atsilikimas nėra tikrasis, tai tiesiog totali nesėkmė, niekas neveikė taip kaip turėjo veikti. Beto „Ferrari” šiam etapui atsivežė palyginti mažai atnaujinimų, tik atnaujintą galinį sparną, tiesa lenktynių metu jie turėtų naudoti minkštąsias padangas, kai tuo tarpu „Mercedes” vidutinio kietumo, tad lenktynių metu kova galbūt dar įmanoma, ypač jei starto metu pavyktų iškovoti keletą pozicijų, tačiau dabar reikia nepamiršti ir „Red Bull”.

Williams: Valtteri Bottas 7 Felipe Massa 18

Komanda skaičiavo, kad kvalifikuotis aukščiau kaip 7 vieta bus sunku, tad su Valtteri, atrodo, viskas įvyko pagal planą, tačiau su Felipe istorija priešinga. Pirmo bandymo metu 1 kvalifikacijos dalyje Massai sutrukdė varžovai, pats padarė klaidelių, o antram bandymui paprasčiausiai nespėjo. Massa po kvalifikacijos buvo nusiminęs, tačiau dabar jis turi daug naujų padangų komplektų, tad taškų turėtų iškovoti, tačiau dėl jų teks gerokai padirbėti.

Toro Rosso: Carlosas Sainzas Jr. 8 Daniilas Kvyatas 13

Carlosas sugebėjo net 0.8 s greičiau įveikti Ispanijos trasą už savo naująjį kolegą. Sainzas džiaugėsi pasiektu rezultatu, sakė kad bolidas elgiasi taip, kaip ir turi, beto Carlosas yra greičiausias ispanas Ispanijos etape ir mėgaujasi žiūrovų dėmesiu. Daniilas sakė, kad jis nenorėjo pirmoje kvalifikacijos dalyje važiuoti į trasą antrą kartą ir taip tikėjosi sutaupyti vieną padangų komplektą, tačiau komanda jo nepaklausė. Rusas atvirai reiškė nepasitenkinimą šiuo sprendimu, jam teks prisiminti kaip dirbama šioje komandoje, arba kažkaip įtikinti Franzą Tostą, kad Kvyatas gali pasirinkti strategiją be klaidų.

Force India: Sergio Perezas 9 Nico Hulkenbergas 11

Perezui tai trečias kartas iš eilės kai jis patenka į TOP 10. Abu pilotai džiaugėsi komandos atvežtais atnaujinimais, abu sakė, kad viskas veikia tiesiog puikiai, o komanda atvežė tikrai daug: naujas galinis sparnas, naujas bolido dugnas, naujas variklio gaubtas. Niko labai nedaug trūko, kad taip pat patektų į trečiąją kvalifikacijos dalį, jam pritrūko vos 0.101 sekundės. Abiejų pilotų viltys parsivežti kuo daugiau taškų.

McLaren: Fernandas Alonsas 10 Jensonas Buttonas 12

Ispanas džiaugėsi, kad pagaliau pavyko „McLaren” patekti į trečiąją kvalifikacijos dalį, tai yra didžiulė pažanga komandai. Tuo tarpu Jensonas Buttonas visą savaitgalį skundėsi, kad slysta bolido galas, šį kartą būtent britui teko užsidėti naująjį „McLaren” priekinį sparną, tačiau panašu šiuo atnaujinimu Jensonas nedžiūgavo.

Haas F1: Romainas Grosjeanas 14 Estebanas Gutierrezas 16

Kol kas nėra geras savaitgalis šiai ekipai, nors atsivežė naują galinį sparną, tačiau pilotai skundėsi, kad bolidas nesielgia taip kaip turėtų. Šiai komandai dar yra kur padirbėti, visgi jie naujokai, tad negali pasinaudoti žiniom derinant bolidą.

Renault: Kevinas Magnussenas 15 Jolyanas Palmeris 17

„Renault” sakė, kad jie nėra nusivylę rezultatais, viskas pagal planą ir geresnių rezultatų šiuo metu tikėtis negalėjo. Tiesa komandai iki šiol nepavyko išsiaiškinti, kodėl treniruočių metu sprogo Palmerio padanga, ko pasekoje Palmeris penktadienį trasoje buvo pasirodęs labai trumpam. Beje „Renault” turėjo pakeisti Palmerio ir Verstappeno boliduose variklio elektroninę kontrolės sistemą, tikėkimės, tai nebus būsimų gedimų ženklas.

Sauber: Marcusas Ericssonas 19 Felipe Nasras 20

„Sauber” ekipa dabar yra labai sudėtingoje situacijoje, tad kvalifikacijos rezultatai tai atspindi labai gerai. Komandai labai trūksta pinigų, tad bolidas negauna jokių atnaujinimų, netgi kalbama, kad komandos darbuotojų atlyginimai vėluoja 3 mėnesius.

Manor:  Pascalis Wehrleinas 21 Rio Harianto 22

Ši komanda nuo „Sauber” pilotų atsiliko tik 0.2 sekundės ir jie mano, kad jų lenktynių tempas yra geresnis nei varžovų, tad tikisi lenktynių metu iškovoti keletą pozicijų.

Nepraleiskime šiandienos etapo, lenktynės neturėtų būti nuobodžios, kovos turėtų būti tiek priekyje, tiek viduryje, tiek pačiam gale. Smagaus stebėjimo.

Reklama

2 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia