„Toro Rosso“ komanda po lenktynių atskleidė, kad jų lenktynininkai tarpusavyje, pabaigoje lenktynių, susidūrė dėl nesusikalbėjimo.

Pierre Gasly lenktynėms artėjant į pabaigą įčiuožė į Brandono Hartley bolido šoną, taip priešpaskutiniame posūkyje buvo pažerta daug nuolaužų, o trasoje pasirodė saugos automobilis.

Nors abu lenktynininkai tęsė lenktynes, visgi vienintelis lenktynių nebaigęs sportininkas šiandien buvo Brandonas Hartley, dėl greičių dėžės problemų.

Reklama

Iškart po kontakto Pierre, kuris bandė lenkti, radijo ryšiu komandos klausė: „kodėl jis man nepaliko vietos?” Teisėjų nuomone Hartley ir neturėjo jos palikti, nes Gasly buvo nubaustas 10 sekundžių bauda už sukeltą avariją.

„Man komanda sakė, kad „viskas gerai, Brandonas tave praleis į priekį tiesiosios pabaigoje“. Aš tikėjausi, kad taip ir bus, tad važiavau į vidinę posūkio dalį“, – situaciją aiškino Gasly.

„Aš tikėjausi, kad man vietos bus palikta vidinėje trajektorijoje ir kai ten įvažiavau pamačiau, kad vietos man nėra, bet kažką keisti jau buvo per vėlu.“

„Aš stengiausi stabdyti ir neatsitrenkti, bet tam buvo vėlu ir tiesiog trenkiausi į jį.“

„Labai nemalonu, nes blogiausia, ką gali padaryti tai susidurti su komandos draugu, bet dar nemalonu ir tai, kad vienas kito nesupratome.“

„Aš iš jo tikėjausi viena, o jis iš manęs, turbūt, visai kita“, – apgailestavo Gasly.

Hartley sako, kad jis ir neketino jam palikti vietos lenkimui.

„Tai tiesiog nesusikalbėjimo pavyzdys“, – sako Hartley.

„Prieš pirmąjį sustojimą keistis padangų aš turėjau problemų su savo ultra soft padangomis ir išvažiavęs iš 14 posūkio jį praleidau į priekį. Kai buvau paprašytas tai padaryti ir antrą kartą, aš planavau pasielgti lygiai taip pat.“

„Visgi jis kažkodėl pagalvojo, kad aš jam duosiu kelią įvažiavime į posūkį, ko aš neplanavau daryti.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia