TOP 3 pilotų mintys po kvalifikacijos

0

Šiandien ryte vykusiuose Kinijos GP kvalifikaciniuose važiavimuose nugalėjo Lewisas Hamiltonas, antras buvo Sebastinas Vettelis, trečias Valtteri Bottas.

Štai jų pasisakymai po kvalifikacijos:

Reklama

Lewisas Hamiltonas: Kol kas buvo labai įdomus savaitgalis, nes vakar neįvyko treniruotės, tad šiandien mums visiems buvo didelis iššūkis atlikti viską kas turi būti atlikta per penktadienį ir šeštadienį ir tikėtis, kad viską atlikome gerai. „Ferrari” atrodė labai greiti tiek šiandieninėse treniruotėse, tiek visose trijose kvalifikacijos dalyse. Mes žinojome, kad bus labai artima kova, kad reikės suklijuoti tiesiog tobulą ratą. Man sekėsi be nuotykių sudalyvauti visose trijose kvalifikacijose dalyse, be jokių nesklandumų, o pats paskutinis ratas buvo ir pats greičiausias. Tiesa rato pradžia nebuvo tokia gera, kaip pavyzdžiui pirmoje kvalifikacijos dalyje, tačiau kiekvienas sekantis metras buvo vis greitesnis ir greitesnis. Turbūt supuolė visi nežinomieji, kaip padangų temperatūra ir panašiai. Mačiau, kad aš pagerinau rato laiką dviem dešimtosioms, tad kaip visada atvažiuoji į paskutinį posūkį šiek tiek neramus, nes nori stabdyti kuo vėliau, kad iškovotum dar keletą sekundės dalių, bet žinoma, nenori persistengt, kad nesugadintum visko. Ir po visko važiuoji ir lauki neramiai žinių, kaip sekasi šiems vyrukams (Vetteliui ir Bottui), nes jie važiavo už manęs.  Esu be galo laimingas, esu labai dėkingas komandai, kuri įdėjo milžinišką kiekį jėgų ir pastangų visa tai pasiekti. Man dabar smagu kaip niekada, nes dabar vyksta tikra kova su jais („Ferrari”) ir tai verčia tave nesnausti ir tobulėti. Galiausiai noriu padėkoti visiem sirgaliams, nes mačiau daug Britų vėliavų, o mes esam Kinijoje, tai yra nuostabu. (Lewisas iškovojo 75 pole poziciją „Mercedes” komandai, tad buvo paklaustas, kaip jis jaučiasi tai pasiekęs) Aš esu su „Mercedes” jau labai seniai, nuo 13 metų kai pradėjau lenktyniauti, o Formulėje 1 aš visas pergales bei visas pole iškovojau su „Mercedes”, tad esu labai dėkingas tuo, kad esu šios didelės šeimos dalis ir, kad esu dalis šios nuostabios kelionės dalis, kurioje yra visa kelionė, bei pats „Mercedes” ženklas. Tikiuosi ir toliau galėsiu daryti tai, kad mano pasiekimai patektų į istoriją ir vėliau, galėsiu visa tai peržvelgti.

Sebastianas Vettelis: Žinoma rytojus yra svarbesnis, nei šiandiena. Tačiau buvo tikrai gera sesija, aš ja mėgavausi. Manau, kad jei būčiau greitesnis pabaigoje, tai dabar būčiau laimingesnis. Šiaip viskas buvo gerai, paskutinis ratas taip pat geras, paskutiniame rate, gal truputį pasielgiau kaip bailys, paspaudęs stabdžius per anksti. Bet žinoma kova su Valtteri buvo labai artima. Labai gerai, kad turėjome kaip tik tiek, kiek reikėjo, kad iškovotumėm vietą pirmoje eilėje. (Ar tu manai, kad jūsų bolidas yra geresnis lenktynėse, nei kvalifikacijoje?) Na aš manau, kad mūsų bolidas yra geras bet kokioje situacijoje. Žinoma viskas priklauso ir nuo to, ką šie vaikinai („Mercedes”) veikia. Žinoma keletą metų iš eilės mes matome, kad „Mercedes” kvalifikacijoje yra nenugalimi. Aš manau mes dar nepasiekėme galimybių ribos. Tad taip, palaukime rytojaus, lenktynės turėtų būti įdomios. Oro sąlygos turėtų gerokai skirtis nuo šiandienos. Gal mums dabar reikėtų sėstis į bolidus ir lenktyniauti, nes nežinia ko sulauksime rytoj.

Valtteri Bottas: (Valtteri ar jau susitaikei su mintimi, kad Sebastianui pralošei viena tūkstantąja?) Na taip, šiame rate yra daug vietų, kur viena tūkstantoji yra tik keli centimetrai, tad tikrai liūdna, kad jis sugebėjo įsiterpti tarp mūsų, tad lyg tai praeitą kartą buvo dvi tūkstantosios, dabar viena. Sebastianas Vettelis: man regis buvo dvi šimtosios. Valtteri Bottas: gal, nežinau, kad ir kaip bebūtų atstumas mažėja. Vėlgi rytojus yra svarbesnis, kaip komandai pirma ir trečia starto pozicijos yra geros, pradėti lenktynes. O oras rytoj gali būti nenuspėjamas. Lewisas buvo stiprus, „Ferrari” taip pat stipri, mes žinojome, kad bus artima kova, manau bus lygiai taip pat ir rytoj. Ačiū komandai, mes nudirbome milžinišką darbą, per labai trumpą laiką trasoje vakar bei šiandien. Sugebėjome sureguliuoti bolidą tinkamai. Dabar laukime rytojaus, ir pažiūrėkime, kas bus.

Lewisas Hamiltonas: (klausiama, kaip jis žiūri į artimą kovą su „Ferrari”?)  Na jei kalbėt tik apie rytojų, tai bus sudėtinga diena, nes girdėjau, kad bus šlapia, teks startuoti su šlapiom padangom. Tad tai bus linksma. Bus kažkas naujo, nes teks patirti kaip elgiasi didesnis bolidas su didesnėm padangom, vakar aš išvažiavau su tarpinėm padangom į trasą, nors pasirodė, kad reikėjo pilnai lietui skirtų padangų. Tad rytoj man bus viskas nauja. „Ferrari” dabar yra labai stiprūs, jie žingsniu priekyje lenktynėse lyginant su kvalifikacija, be to jie labai „draugiški” padangoms, kai šilta. Bus labai įdomu pamatyti, ką rytoj mums padovanos gamta. Bet aš manau, mes labai sunkiai dirbome, kad suprastume savo bolidą daug geriau, bet aš manau, kad kas be nutiktų kova bus artima. Tai suteiks daug pliusų, nes manau rytoj bus vienos įdomiausių lenktynių per ilgą laiko tarpą.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia