Nei Carlosui Sainzui, nei Romainui Grosjeanui už susidūrimą Silverstone lenktynių metu baudų teisėjai neskyrė.

Abu lenktynininkai susidūrė pirmame rate po pakartotino lenktynių starto. Iš kart po to abu atsidūrė žvyriuje ir abiems teko pasitraukti iš lenktynių. Į trasą vėl turėjo grįžti saugos automobilis.

Nors po avarijos abu lenktynininkai radijo ryšiu savo komandoms sakė, kad dėl susidūrimo tikrai kalti ne jie, tačiau FIA teisėjai nusprendė, kad bausti nereikia nei vieno.

Reklama

„Abu lenktynininkai davė vieningus parodymus“, – skelbia FIA išplatintas teisėjų pranešimas. „Bolidas pažymėtas numeriu 55 bandė lenkti posūkio išore bolidą pažymėta 8 numeriu devintame posūkyje. Nors 55 bolido vairuotojas posūkyje šiek tiek keitė lenktynių trajektoriją priartėdamas prie posūkio viršūnės, abu lenktynininkai sutinka, kad tai nebuvo vienintelė avarijos priežastis.

8 bolido vairuotojas sakė, kad jis turėjo stabdyti ten, kur to jis anksčiau nedarė, tam, kad išvengtų susidūrimo. Kadangi stabdymas vyko arti kito bolido, jo priekinis sparnas prarado sukibimo galią ir iškart pradėjo slysti bolido priekis. Kadangi abu bolidai buvo labai arti vienas kito įvyko avarija.

Abu lenktynininkai sutinka, kad tai tiesiog lenktyninis incidentas. Teisėjai sutinka, kad šioje situacijoje nėra vieno kalto dėl susidūrimo, todėl nusprendė, kad bauda nereikalinga.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia