T. Wolffas: klaikiai atrodantis „Halo” bus kaip svetimkūnis 2018 m. boliduose

0
mercedes halo

Formulės 1 bolidai kitais metais atrodys stipriai pasikeitę dėl „Halo” galvos apsaugos įrenginio, tačiau Toto Wolffas pamatęs jį ant 2018 metų bolido tai apibūdino kaip klaikų svetimkūnį.

Įrenginys buvo pristatytas dėl to, kad FIA norėjo pagerinti atvirų bolidų saugumą. Šis įrenginys bus naudojamas Formulė 2 ir Formulė E čempionatuose.

Reklama

Toto Wolffas „Halo” pavadino ne tik klaikiu, tačiau teigia, kad jis yra per daug sunkus ir komandoms kels problemų, kad surastų kuo geresnį gravitacinį centrą.

„Tai klaiki dalis, – sakė Toto Wolffas. – Mes tai pamatėme komandos aptarime ir visa tai pademonstravome ant W09 [2018 metų bolidas].”

„Tai didžiulis metalo gabalas, stipriai per sunkus, jausmas lyg būtų uždėtas svetimkūnis, todėl norėčiau matyti bolidą be jo, jeigu galėčiau.”

„Kalbant apie aerodinamikos tobulinimą – jis kelia labai daug problemų ir jų turi visi.”

„Sudėjus visus varžtus ir laikiklius jis sveria apie 10 kilogramų, kurie yra aukščiausioje bolido dalyje, todėl gravitacinis centras stipriai keičiasi ir kažkaip tą reikia kompensuoti. Tai visiška tragedija.”

„Turime žiūrėti, kaip pagerinti lenktynininkų saugumą, todėl jeigu yra toks prietaisas, kuris gali išsaugoti gyvybę, mes turime jį montuoti į bolidą. Galbūt ateityje surasime kitokį sprendimą, kuris bus labiau estetiškai malonus nei „Halo”.

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia