Svarstoma kvalifikaciją nuo kitų metų dalinti į 4 dalis

0
kanados gp kvalifikacija

Rossas Brawnas atskleidė, kad jie svarsto kvalifikaciją padalinti į keturias dalis vietoj dabar naudojamų trijų.

Pagal dabartinį kvalifikacijos formatą po pirmos dalies pasitraukia 5 lėčiausi, po antros taip pat 5, o dėl aukščiausių startinių pozicijų kovoja 10 greičiausiųjų.

„Liberty“ stengiasi visomis išgalėmis padidinti intrigą ir kovą trasoje.

Reklama

Vienas iš jų svarstomų kvalifikacijos pakeitimų yra toks: po visų trijų dalių pasitrauktų po 4 lėčiausius, taip dėl pirmosios starto pozicijos trasoje kovotų 8 lenktynininkai.

Dar neatskleidžiama kiek laiko truktų kvalifikacijos dalys, tačiau tai priverstų lenktynininkus nepadaryti klaidų bent tris kartus, kad patektų į finalinius važiavimus, nei kaip dabar – 2. Be to, manoma, kad tokiu būdu bus skiriama daugiau dėmesio 8 greičiausiems lenktynininkams, bei jų komandoms.

„Visi be išimties nori, kad kvalifikacijoje kovotų greičiausi lenktynininkai. Bet jei pradedi žiūrėti, kad kvalifikacija lemia ir pasirodymą lenktynėse, bei lenktynių įdomumą, tada slapčia viliesi, kad kažkas nepavyktų ir lenktynininkai pagal pajėgumą susimaišytų.

Kai greitesnių komandų atstovai atsiduria žemesnėse startinėse pozicijose, tada kvalifikaciniai važiavimai pagerina lenktynių kokybę. Tad mes svarstome galimybę, kaip šiek tiek sujaukti šią tvarką, galbūt sumažinant galimų atlikti važiavimų skaičių kvalifikacijos dalyse. Komandos visko numatyti negali.

Be abejo, mes nepriimsime jokių skubotų sprendimų, nes dabartinis formatas yra labai mėgiamas.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia