„Stewart-Haas” NASCAR ekipa siekia prisivilioti R. Grosjeaną

1
Romain Grosjean
@XPB Images

[media-credit id=13 align=”aligncenter” width=”796″]Romain[/media-credit]

Kaip teigia NASCAR čempionate dalyvaujanti „Stewart-Haas Racing” komanda, Romainas Grosjeanas debiutuoti šiose lenktynėse gali jau šią vasarą. Toks yra šios ekipos planas.

Reklama

Tokios galimybės idėja jau buvo iškelta pernai vasarą, kai prancūzas apsilankė JAV komandos būstinėje. Tuomet pats prancūzas buvo kupinas optimizmo. „Mes tikrai galime pabandyti (lenktyniauti NASCAR – red. past.). Aš manau, kad tai būtų labai šaunu”, – minėjo Romainas iš karto tą pačią dieną, kai „Haas” patvirtino jį Formulės 1 projekto dalimi.

Tačiau šis planas realybe gali virsti greičiau, nei buvo galima tikėtis. „Stewart-Haas Racing” prasitarė dedanti visas įmanomas pastangas, kad prancūzas atsidurtų jų gretose.

„Haas” Formulės 1 operacijų vadovas Joe Custeris atviravo. „Tai tikrai yra mūsų norų sąraše. Mes tiesiog turime padaryti, kad tai įvyktų – ar tai būtų šiais metais, ar dar kitais, bet kada. Mes dar nesame tikri. Negalėtų būti nieko geriau, nei dabartinis Formulės 1 pilotas lenktyniaujantis NASCAR lenktynėse. Manau, tai būtų teigiamas postūmis visiems. Tokia situacija sutrauktų daug susidomėjimo.”

Šiam planui tapus realybe, tai nebūtų pirmas kartas, kai Formulės 1 lenktynininkas pereina į NASCAR. Tik šiuo atveju R. Grosejano situacija būtų visai kitokia nei esamų pavyzdžių.

2011 m. šiame čempionate trumpai savo galimybes išbandė Kimis Raikkonenas, tuo metu padaręs pertrauką nuo Formulės 1 lenktynių po „Ferrari” ekipos kompensacijos.

Dar anksčiau po 6 Formulės 1 sezonų JAV pasirodė Juanas Pablo Montoya. Kolumbietis 2007 m. tapo NASCAR „Nextel” taurės metų naujoku.

2007 m. savo jėgas šiose lenktynėse išbandė ir 1997 m. Formulės 1 čempionas Jacques Villeneuve, tačiau ypatingų pasiekimų ten kanadietis nėra pasiekęs.

R. Grosjeanui būtų ypatinga situacija, kai jis dar būdamas Formulės 1 lenktynininkas galėtų išbandyti NASCAR čempionato automobilį.

„Jis (R. Grosejanas – red. past.) man yra aiškiai pasakęs, kad nenorėtų debiutuoti iš karto ovalo lenktynėse, kur jis net nėra bandęs šio automobilio. O ten vyksta tiek daug įvykių,” – atviravo Joe Custeris. „Mes turime apsvarstyti visas galimybes pradėti bandymus ir viską paversti sėkme. Tai būtų mūsų pirmasis žingsnis – kartu su rėmėjais apskaičiuoti, kas visa tai paverstų sėkmingu bandymu ir visus kitus dalykus išdėlioti tvarkingai. Tai užima laiko. Aš nesu tikras, kada konkrečiai visa tai galėtų įvykti, tačiau tai mūsų planuose.”

2003 m. NASCAR lenktynėse debiutavusi „Stewart-Haas Racing” komanda yra 2011 ir 2014 m. „Sprint Cup” čempionė. Iš viso komanda su Chevrolet automobiliu yra pelniusi 33 pergales, o jai atstovauja tokie žinomi veidai kaip Kevinas Harvickas, Danica Patrick, Tony Stewartas ir Kurtas Buschas.

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia