„Ferrari” prezidentas Sergio Marchionne sako, kad po tokio „bjauraus” savaitgalio Malaizijoje jis sieks permainų „Ferrari” F1 departamente

Malaizijoje italų komanda patyrė labai nesėkmingą savaitgalį, abu raudonųjų bolidų varikliai sugedo. Pirmasis Sebastiano Vettelio variklis sugedo trečiųjų laisvųjų treniruočių metu, tada pakeistasis taip pat sugedo kvalifikacijos metu. Nors kvalifikacijoje nugalėjo Lewisas Hamiltonas, tačiau Kimi Raikkonenas atsiliko tik 0,045 sekundės, visgi važiuojant į starto poziciją jo variklis taip pat sugedo.

Vettelis startavęs iš paskutinės pozicijos sugebėjo finišuoti 4. Marchionne liko labai nusivylęs antru iš eilės nesėkmingu savaitgaliu „Ferrari” komandai.

Reklama

Žinoma Singapūre kilusi avarija pirmame posūkyje po kurios iš lenktynių iškrito abu italų komandos lenktynininkai nėra komandos klaida. Tačiau rezultatai Malaizijoje galėjo būti visai kitokie, jei ne gedimai.

„Sekmadienį abu „Ferrari” galėjo nugalėti lenktynėse. Tai yra faktas”, – sako Sergio. „Lygiai taip pat turėjo būti Singapūre, tai kitas faktas.

Dar vienas faktas yra tas, kad mums kyla nepatikimumo problemų su varikliais, nes mūsų variklių skyriaus komanda yra ne tik labai jauna, bet dar ir dėl to, kad jų kokybė neatitinka lenktynėms rengiamų elementų lygio. Mes įsikišime ir ieškosime kaip tai pakeisti.

Tiesiog labai didelė sėkmė, kad tokios problemos mūsų komandos neištiko anksčiau nei Malaizijos GP. Mes darome pakeitimus kokybės priežiūros skyriuje taip pat keisime organizacijos struktūrą.

Kai tokios problemos kyla lenktynių metu mus labai pykdo. Tokios problemos turi kilti gamykloje, tačiau tikrai labai bjauru, kai esi iškovojęs antrąją startinę vietą, o lenktynių pradėti negali.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia