Sepange paskutinis posūkis taps lėtesnis

4
@f1fanatic.co.uk

[media-credit id=1 align=”alignnone” width=”1024″]sepa-d-1[/media-credit]

Formulės 1 pilotai turės daugiau pristabdyti įveikiant paskutinįjį posukį Sepango trasoje Malaizijos GP metu, kuris vyks spalio mėnesį. Ši lenktynių trasos vieta yra modernizuota – pakeistas trasos paviršius.

Reklama

Trasos atstovas F1 Fanatic žurnalistui patvirtino, kad šio posūkio konfigūracija išliks tokia pati, keisis tik kelkraščiai įvažiavime į posukį ir kelkraščių išvirtimo kampas.

Pakeitimai buvo daromi siekiant pagerinti vandens nutekėjimą, kadangi šiame posūkyje, lyjant stipriam lietui, susidarydavo maži upeliai nuo didelio kiekio vandens. Tikimasi, kad, sumažinus greitį šiame posūkyje, padidės lenkimų galimybė.

Posūkiai, kuriuose buvo atlikti modernizacijos darbai, siekiant pagerinti įvažiavimą į juos, yra šie: 1-as, 2-as, 4-as, 5-as, 7-as, 8-as, 9-as, 12-as ir 15-as. Posūkiai, kuriuose buvo atnaujinta vandens nutekėjimo sistema: 1-as, 4-as, 9-as, 12-as ir 15-as.

Sepango trasoje F1 lenktynės vyksta nuo 1999-ųjų metų, bet jokių didesnių atnaujinimų 5.543 kilometrų ilgio lenktynių žiede nebuvo atlikta. Pakeitimai buvo atlikti pasitarus su FIA ir FIM (motociklų federacija -red. past.). Šios federacijos atliks trasos patikrinimą prieš „World Superbike” lenktynes gegužės 15 dieną.

Praėjusią savaitę trasos atstovai pranešė, kad daugiau negu pusė suplanuotų darbų jau yra atlikti nuo lenktynių trasos uždarymo, kuris įvyko vasario 15-ą dieną.

„Dromo” atliko trasos atnaujinimo darbus netik Sepango trasoje, tačiau ir Imolos trasoje Italijoje bei Autodromo Termas de Rio Hondo trasoje Argentinoje. Dizaineris Jarno Zaffellis teigia, kad paskutinis Sepango trasos posūkis Moto GP ir F1 lenktynininkams bus tikras iššūkis, o pakeitimai atlikti antrąjame posukyje, turėtų leisti atlikti daugiau lenkimo manervų.

Sepango trasos problemos dėl didelio lietaus:

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. Pastebėtos klaidos jau pataisytos, ačiū už pastabą 🙂 Beje, naujienos autorių informuoju, kad pirma video nuoroda jau nebeveikia 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia