Sebastianas Vettelis įsitikinęs, kad 2016 metų titulas vis dar įmanomas

8
sebastian vettel
@Sky Sports F1

Sebastianas Vettelis teigia, kad jis ir „Ferrari” vis dar kovoje dėl čempionų vardo šiais metais, nepaisant neiškovotos nei vienos pergalės per pirmas penkias lenktynes.

Vokietis šiuo metu 52-ejais taškais atsilieka nuo lyderio Nico Rosbergo, o „Ferrari” surinkę tik 23-ejais taškais mažiau nei pernai po tiek pat lenktynių. Nors Sebastianas Vettelis atrodė galintis nugalėti šio sezono atidarymo lenktynėse Australijoje, tačiau „Mercedes” atrotrūkis atrodo didėja. Ispanijoje „Mercedes” komandos klaida sugebėjo pasinaudoti ne italų komanda, o „Red Bull”, kuri turi problemų su „Renault” varikliu.

Reklama

Praėjo ketvirtadalis viso 2016-ų metų sezono, tačiau Sebastianas Vettelis vis dar tiki, kad gali kovoti dėl čempiono titulo.

„Manau, kad taip, mes galime – yra tikimybė, ” sakė jis. „Akivaizdu, kad mes esame ne idealiausioje situacijoje šiuo metu, mes nesame favoritai pakeliui į Monaką. Favoritais lieka „Mercedes”. Bet mes bandysime, jeigu bus šansas laimėti, mes spausime kiek galime, kad tai pasiektume.” teigia vokietis.

„Mūsų pirmas žingsnis pirmyn, dėl pergalės čempionate, yra Monakas, mes taip galvojame. Po Monako yra Kanada, taigi mes žiūrime mažais žingsneliais pirmyn, nebandome žiūrėti per daug toli į priekį. Bet apskritai esu aš įsitikinęs, kad šansų yra.”

Po kovos kvalifikacijoje Ispanijos GP, Sebastianas Vettelis tiki, kad „Ferrari” turėtų būti labiau konkurencinga Monako gatvėse.

„Manau, kad tai turėtų būti gera trasa mums, buvome čia konkurencingi praėjusiais metais. Manau, kad patobulinome bolidą tose srityse, kurių reikia Monakui, automobilis geriau valdomas, geresnis posūkių įveikimas. Patobulėjome daugelyje sričių, todėl tai turėtų padėti šiose lenktynėse.”

Primename, kad Monaco GP įvyks gegužės 29 dieną 15:00 Lietuvos laiku.

Monako GP sesijų tvarkaraštis.

Reklama

8 Komentarai (-ų)

  1. Gaila, bet tai beveik neįmanoma, nes:
    1. Monakas traukinys, todėl kvalifikacija labai svarbi. Ir geriausiu atveju užims 3 vietą.
    2. Renault bus ženklus PU update ir panaikins apie 0,4-0,5 sec.
    3. Ferrari nepalanki SPA ir juo labiau Kanada.
    4. Mercedes niekur nedingsta.
    5. Ferrari turi 6 tokenus, o Mercedes 12 lyg.

    • Man atrodo Mercedes maziau. Siandien ieksojau info apie tuos tokenus, nelabai radau tiksliu.

      Kas del Renuku, del ju PU, idomu kaip su patikimumu. Kolkas per 5 lenktynes, viskas neblogai, bet kaip po update bus, jeigu tas update didelis.

    • Nu viskas aisku, Ferrari turi problemu rimtu reiskia. Patikimumo truksta, tokenu neturi, nebent isvartys kazkaip, kad uz ‘dyka’ galetu pasiupgradint patikimumo problemas. Vienas dalykas guodzia, kad ir Mersai turi bedu su patikimumu

  2. Taip. 🙂 Tikiu, kad gali laimėt 2-4 GP. Bet tikrai ne konstruktorių ar čempionų taurę. Laiką atsukus atgal ir kovojant SF-16H su 2015 Mercedes… būtų Ferrari dominavimas. Tikiuos, kad jie tą žingsnį žengs anksčiau už kitus. 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia