Sebastianas Vettelis: daug sudėtingiau – daug smagiau

0
@suomif1.com

Sebastianas Vettelis mano, kad su ‘ženkliai greitesniais’ Formulės 1 bolidais lenktynių trasose, šiemet pilotams bus daug smagiau lenktyniauti.

Pasikeitus taisyklėms, kurios turėtų pagreitinti ratų įveikimo laikus penkiomis sekundėmis, Sebastianas Vettelis sako, kad pilotams tai bus nemažas iššūkis.

Reklama

„Pats bolidas turėtų būti stipriai greitesnis, tačiau ne tiesiojoje. Tiesiosiose bolidas turėtų būti šiek tiek lėtesnis jei galvosime apie maksimalų greitį.”

„Kalbant apie didesnius greičius, apkrovos bus taip pat didesnės, reikės ir geresnės piloto fizinės būklės. Bus įdomu pamatyti kaip elgsis naujosios padangos, bolidai turės ženkliai daugiau prispaudžiamosios galios, nei tie su kuriais praėjusiais metais atlikome bandymus.”

„Visumoje tai dideli pokyčiai, manau, kad tai bus didelis iššūkis. Galvoju, kad mums pavyks ilgiau ir stipriau spausti tai, ką gali bolidas, todėl mes nebūsime labai apriboti dėl padangų nusidėvėjimo.”

Tačiau, kaip ir daugelis kitų pilotų, Sebastianas Vettelis pritaria, kad naujos taisyklės nepagerins, arba labai nežymiai pagerins lenkimus trasoje, tačiau teigia, kad tai nereiškia, jog trasoje nebus smagu.

„Ar mes matysime daugiau lenkimų? Nesu tikras. Manau, kad ne. Tačiau galvoju, kad pačios lenktynės bus geresnės ir smagesnės, jeigu gali važiuoti greičiau – normalu, kad yra daug linksmiau.”

 

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia