Carlosas Sainzas jaunesnysis pradeda nesutarti su „Red Bull” vadovybe

Ketvirtadienį Sainzas spaudai sakė, kad jis neturi net menkiausių norų likti „Toro Rosso”, kuri yra „Red Bull” antra komanda. Ispanas sakė, kad kadangi nėra galimybių pereiti į „Red Bull”, tada jis nenori likti ir „Toro Rosso”.

Į tokį sportininko pareiškimą pirmas sureagavo Christianas Horneris: „Aš nežinau, kur jis mano būsiantis kitais metais, bet aš žinau, jis bus „Toro Rosso”.

Reklama

„Į Formulę 1 jis papuolė tik „Red Bull” dėka, kai mes investavome į jį jaunučių programoje”, – tęsė „Red Bull” komandos vadovas. „Taip kalbėti yra mažų mažiausia negražu. Labai daug investicijų yra skiriama tam, kad būtent jie gautų galimybę”.

„Niekam iki šiol neteko važiuoti keturis sezonus iš eilės „Toro Rosso”, – tokį atsakymą Horneriui pateikė Sainzas. „Aš pasiruošęs žengti pirmyn”.

„Aš vertinu viską, ką man davė „Toro Rosso”, tai puiki profesionalų komanda, o „Toro Rosso” niekada man neužtrenks durų. Spręsti tokią dilemą tikrai smagu.”

„Aš visada svajojau papulti į „Red Bull” kuo greičiau. Tai buvo mano svajonė nuo tada, kai 15 jie mane pastebėjo ir tai niekada nepasikeis”, – sakė Carlosas.

Dabar į šį dialogą spaudoje įsijungė ir Helmutas Marko.

„Aš manau jis (Sainzas) yra susipainiojęs”, – tarė Marko. „Aš tai galiu pastebėti ir jo lenktyniavime. Jis padarė keletą vaikiškų klaidų šiemet”

„Sutartis yra visiškai aiški. Austrijoje mes turime posakį „Nekask į ranką kuri maitina tave”. Tai aš ir ponas Mateschitzas nusprendėme Sainzui duoti šansą „Toro Rosso”. Niekas kitas jam šanso nesuteiktų. Mes jam (Sainzui) nusiuntėme laišką su paaiškinimu. Kiek aš žinau, ir tiek kiek esu „Red Bull” lenktynininkai nesprendžia kas įrašoma į kontrakto sąlygas. Tai sprendžia bosas”, – kalbėjo Marko.

„Jam reikia susitelkti į vairavimą. Pastarąsias lenktynes Kvyatas geriau kvalifikuojasi nei jis. Asmeniškai su juo dar nešnekėjau.  Gal čia paprasčiausias nesusipratimas kilęs dėl vertimo iš ispanų, anglų ir vokiečių kalbų”.

„Aš jam jau pernai sakiau, kai į duris pasibels „Ferrari” mes nestovėsime skersai kelio. Tačiau aš praeitą šeštadienį kalbėjau tiek su Gino Rosato, tiek su Marizio Arrivabene ir jie nei puse žodžio neužsiminė apie Sainzą.”

„Čia gal labiau tėvo svajonės. Tėvas visada šalia , jis kalba su kuo tik jis nori ir kas jo klausosi. Šios situacijos visada linksmos.”

Situaciją pakomentavo ir Franzas Tostas, „Toro Rosso” komandos vadovas.

„Šis sprendimas nėra Carloso Sainzo. Jis turi galiojančią sutartį su „Red Bull” ir tik „Red Bull” spręs ką jis gali daryti ateityje”.

„Aš esu nustebintas kilusios diskusijos taip anksti sezone. Visgi „Red Bull” finansavo visą jo karjerą. Jie sumokėjo už jo lenktyniavimą „BMW”, „Formula Renault”, „Formula 3”, „GP3”, „3.5” ir visus tris metus „F1”. Kodėl „Red Bull” turėtų jį atiduoti konkurentams? Kartais reikėtų parodyti ištikimybę”, – sakė Tostas.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia