S. Vettelis: paskutinis žingsnis siekiant titulo yra sunkiausias

0
sebastian vettel

Sebastianas Vettelis sako, kad paskutinysis „Ferrari” žingsnis link sugrįžimo prie čempionų titulų bus pats sunkiausias iš visų žengtų.

„Ferrari” labai stipriai patobulėjo 2017 metais, kai iš kiauro 2016 metų sezono, praėjusiais metais kovojo su „Mercedes” dėl čempionų titulo. Italų komandai dar nėra pavykę iškovoti čempiono titulo nuo tada, kai paskutinį kartą 2007 metais tai padarė Kimi Raikkonenas.

Reklama

Sebastianas Vettelis įsitikinęs, kad „Ferrari” gali pasiimti sėkmę iš praėjusių metų ir ją perkelti į 2018-uosius. Tačiau supranta, kad kartais blykstelėti kovoje dėl titulo negana ir norint nutraukti „Mercedes” keturių metų dominavimą abiejuose čempionatuose reikės dar vieno žingsnio.

„Taisyklės išlieka beveik tokios pačios. Todėl manau, kad turime gerą ir sveiką platformą, kurią galime tobulinti metų pradžioje ir tikiuosi, kad tą bus galima daryti ateityje”, – sakė vokietis.

„Ką mums reikia atlikti, tai žengti paskutinįjį žingsnį. Jeigu pažiūrėsime atgal, tai visada paskutinis žingsnis būna pats sunkiausias.”

„Šuo metų vyksta labai intensyvūs darbai ir per paskutinius keletą mėnesių visa koncentracija buvo sutelkta ties kitais metais. Bandome padaryti greitesnį bolidą su daugiau galios iš variklio pusės, todėl vėliau pažiūrėsime, kur mes esame.”

Nepaisant 2017 metų, „Ferrari” ekipa nedalyvavo kovoje dėl titulo nuo to laiko, kai komandoje lenktyniavo Fernando Alonso – 2010 ir 2012 metais. Tai yra pirmasis Sebastiano Vettelio kartas, kai jis varžėsi dėl titulo nuo 2013 metų su „Red Bull”, kuomet iškovojo keturis titulus iš eilės.

„Kaip vairuotojas tu visada nori laimėti, bet kai esi konkurencingas nuo pat pradžių, tu nežinai ar to pakaks, kad nugalėtum čempionate.”

„Dažniausiai tai labai paprasta, jeigu bolidas yra greitas ir savo darbą atlieki gerai, tada sezono eigoje tave tai nuves iki to ar naujienos bus geros, ar blogos.”

„Tačiau manau, kad dažniausiai jos būna geros. Turėjome keletą savaičių, kurios mums buvo labai skausmingos, tačiau kalbant bendrai galima sakyti, kad visada puiku, kai turi paketą, su kuriuo gali veltis į kovą.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia