S. Vettelis: FIA mums užduoda klausimus tik todėl, kad užsidėtų varnelę

0
nebuvo lengvas

Sebastianas Vettelis dar kartą iškėlė klausimą dėl sprendimų priėmimo procesų Formulėje 1 ir sako, kad lenktynininkai turėtų suteikti prasmingesnės informacijos.

Ispanijos GP metu, vokietis buvo gana kritiškas dėl naujų taisyklių, kurios bus įvestos 2019 metais. Jos turėtų padidinti lenkimų skaičių lenktynėse.

Reklama

S. Vettelis naująsias taisyklės pavadino komiškomis, o šiai nuomonei pritarė ir Lewisas Hamiltonas, kuris taip pat teigia, kad lenktynininkai gali padėti priimti svarbius sprendimus.

Vokietis ir toliau plėtoja šią tema ir sako, kad FIA konsultuojasi su lenktynininkais tik dėl to, kad užsižymėtų varnelę, nes toks yra procesas.

„Vienu atveju gerai, kad mes nekuriame taisyklių, nes tai ne mūsų darbas, mums gali neužtekti idėjų“, – sakė S. Vettelis.

„Kita vertus, mes vairuojame bolidus, jeigu norite pasikalbėti, ko trūksta bolidams, manau, kad mes būtume puikus informacijos šaltinis.“

„Tačiau mūsų niekas net nepaklausė. Jeigu ir buvo klausiama, tai tik dėl to, kad būtų uždėta varnelė. ‘Paklausė’ ir ‘Išklausė’ – du labai skirtingi dalykai.“

Naujosios taisyklės bolidus sulėtins 1,5 sekundės viename rate, o vokietis sako, kad lenktynininkai nepalaiko sprendimo tokių priemonių priėmimui.

„Manau, kad normalu, jog kiekvienas ieško privalumų dėl naudos sau. Tačiau šie sprendimai… Manau, kad nei vienas lenktynininkas nepasakys, kad lėtėjantys bolidai yra puiki idėja.“

„Būsime lėtesni pusantros sekundės, ar tai tikrai padės? Manau, kad galima atlikti pakeitimų aerodinamikoje ir išvengti sulėtėjimo, kurie tikriausiai padėtų padidinti lenkimų skaičių.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia