Rusijos GP vyks atnaujintoje trasoje

1
@sportpulse.net

[media-credit id=3 align=”alignnone” width=”583″]SAINZ crash[/media-credit]

Po praėjusiais metais Sočio trasoje įvykusios didelės avarijos, kai, lėkdamas didžiuliu greičiu, į barjerus rėžėsi „Toro Rosso” pilotas Carlosas Sainzas jaunesnysis, minėtame autodrome buvo atlikta nemažai pakeitimų, siekiant pagerinti trasos saugumą.

Reklama

„Toro Rosso” pilotas į barjerus trenkėsi 13-ame trasos posūkyje, paskutinės treniruotės metu. Ispano bolidas sugebėjo „įveikti” kelias eiles „TecPro” barjerų ir pažeidė už jų buvusius turėklus.

Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) duomenimis, artėjančioms lenktynėms šie turėklai buvo pastatyti toliau nuo barjerų. Zonos, kuriose yra sustatyti „TecPro” barjerai, taip pat buvo padengtos asfaltu. Panašūs pakeitimai buvo atlikti ir antrame posūkyje, kur barjerų išorė nukreipta į trasos pusę.

Pakeitimai buvo atlikti ir išvažiavime iš antrojo posūkio, siekiant apriboti pilotų galimybes kirsti kampus. Taip pat 16-ojo posūkio viršūnėje buvo įrengtas naujas kelkraštis, kuris dabar yra 50 milimetrų aukštesnis už prieš tai buvusį. Praėjusiais metais Fernando Alonso šioje vietoje „užsidirbo” penkių sekundžių baudą už minėto posūkio kirtimą.

Primename, kad atnaujinimai palietė ne tik šią, bet ir Sepango trasą Malaizijoje.

C. Sainzo avariją galite pamatyti šiame video:

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia