Rossas Brawnas nusprendė pakomentuoti situaciją dėl komandinės taktikos naudojimo.

Po Vokietijos GP kilo daug diskusijų dėl komandinės taktikos tiek tarp sporto fanų tiek tarp šio sporto ekspertų.

„Mercedes“ neseniai gyrę „Ferrari“ už komandinės taktikos nenaudojimą patys Vokietijoje griebėsi jos pagalbos.

Reklama

Savo ruožtu „Ferrari“ Vokietijoje įpusėjus lenktynėms taip pat Kimi Raikkoneno prašė praleisti į priekį Sebastianą Vettelį, dėl skirtingos sustojimų strategijos.

Rossas Brawnas praeityje vadovaudamas „Ferrari“, „Brawn GP“ ir „Mercedes“ taip pat nevengė duoti nurodymus lenktynininkams ir sako, kad jis supranta komandas, tačiau žino ir tai, kad fanams tai nėra įdomus reginys.

„Per visus tuos metus, kuriuos praleidau vadovaudamas komandoms buvo keletas kartų, kai ir man reikėjo prašyti lenktynininkų elgtis priešingai jų interesams, bet dėl geresnės pabaigos komandai“, – sako Brawnas.

„Žinoma, kai jau aiškūs rezultatai būna akivaizdu, kas pasiteisino, o kas ne, bet tau reikia apsispręsti labai greitai, o sezono gale kas taps čempionu gali nulemti ir vienas vienintelis taškelis.

Man labiau suprantama, kodėl buvo paprašyta Raikkoneno praleisti Vettelį, nes Sebastianas buvo su naujesnėmis padangomis. Ir dėl tos pačios priežasties nelabai skaniai atrodo, kai Bottui buvo liepta nelenkti Hamiltono.“

Reklama

1 komentaras

  1. na suprantama, dabar ji kitoje pozicijoje. Perskaicius jo knyga total competition, brawn iki dugnu gyne nuomone, kad reikia siekti rezultato visom imanomom priemonem.
    Na dabar jis Liberty, tai aisku pakalba kitaip 🙂

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia