Rossas Brawnas: Aktyvioji važiuoklė leistų lengviau lenkti

0
ross brawn

Rossas Brawnas, dabar yra atsakingas už Formulės 1 sportinę veiklą ir, kaip žadėjo, jis nesėdi rankų sudėjęs. Rossas sako, kad jei būtų leidžiama aktyvioji bolidų važiuoklė, tai lenkimų turėtų padaugėti.

„Visi turi suprasti, kad mes siekiame, jog lenkimai būtų įmanomi, tačiau vistiek tai daryti turėtų būti nelengva,” – kalbėjo Brawnas.

Reklama

Po lenktynių Australijoje visi kalbėjo, kad Formulė 1 žengė žingsnį atgal – nors bolidai tapo greitesni, bet lenkimai beveik išnyko. Kinijoje pamatėme keletą gražių lenkimų, kuriuos lenktynininkai atliko labai techniškai.

Po to, kai šiemet bolidai tapo labiau priklausomi nuo oro prispaudžiamosios galios, persekioti varžovą pasidarė dar sunkiau, nei anksčiau, todėl ir lenkimai tapo dar sunkiau įgyvendinami.

Visgi tokie Formulės 1 bolidai trasoje ratus suks iki 2020 metų: „Ateityje mes turime pasiekti tai, kad sparnai kurtų daug mažiau oro sūkurių už savęs. O kol tai galėsime mums reikia minčių.”

Viena iš tokių kilusių minčių yra sugrąžinti aktyvią važiuoklę, kuri yra draudžiama nuo 1993 metų. „Pagrindinė bėda yra ta, kad važiuojant paskui savo varžovą labai pasikeičia bolido balansas. Aktyvioji važiuoklė padėtų tai išspręsti,” – baigė dėstyti mintį Rossas.

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia