Romainas Grosjeanas diskvalifikuotas

1
romainas grosjeanas haas

FIA paskelbė, kad Romainas Grosjeanas yra diskvalifikuojamas, dėl jo bolido neatitikimo taisykles.

R. Grosjeanas vakar lenktynes baigė 6 pozicijoje, iš kart po jų „Renault“ paskelbė, kad FIA jie pateikė skundą dėl „HAAS“ bolido dugno.

FIA ištyrė situaciją ir paskelbė, kad prancūzo bolido dugnas neatitinka taisyklių 3.7.1.d punkto paskelbto prieš vasaros atostogas.

Reklama

Teisėjų paaiškinime dėl sprendimo rašoma, kad „HAAS“ buvo įspėta, kad tai nėra legalus sprendimas, bet jie vistiek nusprendė tai naudoti.

Taisyklių patikslinimas buvo paskelbtas prieš vasaros atostogas, ir komandoms buvo pranešta, kad šis punktas įsigalios nuo lenktynių Monzoje savaitgalio.

„HAAS“ sako, kad jie kreipėsi į FIA Formulės 1 techninių reikalų vadovą Nikolas Tombazis. Jam buvo nusiųstas elektroninis laiškas: „Kadangi artėja vasaros atostogos, mes pasistengsime šį atnaujinimą pradėti naudoti nuo Singapūro GP, visgi mes esame priklausomi nuo savo tiekėjo, tad prašome šiuo klausimu trupučio supratimo.“

Į šį laišką Tombazis nieko neatrašė, tad „HAAS“ sako, kad jie galvojo, kad jų prašymas buvo priimtas.

Visgi Nikolas sako, kad nors į laišką jis ir neatrašė, tačiau per pokalbį su „HAAS“ aerodinamikos padalinio vadovu Benu Agathangelou jis pasakė, kad jei šis elementas nebus ištaisytas iki lenktynių Monzoje, tada jų rezultatus galės užprotestuoti varžovai.

Kadangi Romainas Grosjeanas finišavo 6, o jo rezultatas yra naikinamas, tai „Renault“ grįžta į 4 gamintojų įskaitos vietą, o Sergey Sirotkinas vakar lenktynėse iškovojo pirmąjį savo tašką.

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia