Dėl variklių taisyklių, turėsiančių įsigalioti 2021 metais, garsų nepasitenkinimą pareiškė „Ferrari” ir „Mercedes”, „Renault” taip pat nusprendė netylėti.

Pamatę būsimąsias taisykles „Ferrari” pasakė, kad jei taip ir bus tai jie trauksis iš sporto, „Mercedes” reagavo švelniau. Visgi ir vokiečiai sako, kad kurti naujo variklio jie visai nenori ir tai būtų didžiulis pinigų švaistymas.

Tuo tarpu „Renault” iki šiol viešai nei pritarė, nei pasisakė prieš tokias taisykles. Cyrilas Abiteboulas, „Renault” komandos vadovas, nusprendė ilgiau nelaikyti visų besidominčių nežinioje.

Reklama

„Mes tikrai nenorėtume kurti visiškai naujo variklio. Jei pažiūrėsime į visas atliktas investicijas, jei pažiūrėsime kiek laiko užtrunka variklį ištobulinti iki tiek, kad lygis visų gamintojų taptų panašus. Jei įvertinsime tai, kad variklis turi pasiekti tokį lygį, kad jis nekurtų problemų važiuokles kuriantiems specialistams. Visa tai susumavus, tikrai, pradėti viską nuo 0 kažkaip baugu.”

 

„Man atrodo, kad visi dalyviai nori tartis ir pasiekti susitarimą”, – sako Cyrilas. „Visa tai įvertinus, mes nesutiksime tokioms variklių taisyklėms, jei nežinosime kaip pati Formulė 1 atrodys po 2021.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia