R. Grosjeanui trūksta trijų baudos taškų iki vienerių lenktynių diskvalifikacijos

0
haas

Romainui Grosjeanui trūksta trijų taškų, kad gautų vienerių lenktynių diskvalifikaciją po Singapūro GP, kai teisėjai jį nubaudė už mėlynų vėliavų ignoravimą.

Prancūzas bandė aplenkti Sergey Sirotkiną, kai tuo pačiu metu šią porą pasivijo lenktynių lyderis Lewisas Hamiltonas.

Reklama

R. Grosjeanas nepaisė mėlynių vėliavų ir toliau kovojo dėl pozicijos. Tuo tarpu L. Hamiltonas prarado savo susikurtą pranašumą prieš Maxą Verstappeną.

Tačiau pasaulio čempionui tai nesukėlė didelių problemų ir prarastas pranašumas buvo greitai atstatytas, kurį prarado bandydamas aplenkti prancūzą.

R. Grosjeanui buvo skirta penkių sekundžių laiko nuobauda ir du baudos taškai F1 licencijai. Dabar „Haas“ lenktynininkas savo licencijai yra surinkęs 9 taškus per 12 mėnesių.

Dar niekas nėra pasiekęs 12 taškų ribos per 12 mėnesių nuo to laiko, kai ši sistema buvo įvesta.

R. Grosjeano surinkti baudos taškai pradės mažėti tik nuo spalio mėnesio pabaigos, kai prieš metus laiko jis gavo baudą Meksikoje, už trasos ribų nepaisymą. Tai reiškia, kad per keturis artimiausius lenktynių savaitgalius Rusijoje, Japonijoje, JAV ir Meksikoje jis turi neperžengti ribos.

„Manau, kad Romainas visiškai pamiršo auksinę taisyklę dėl mėlynų vėliavų: jeigu tu esi kovoje, turi pamiršti savo kovą ir pasitraukti į šoną“, – sakė C. Whitingas.

„Apie tai esu kalbėjęs daugybę kartų, tačiau manau, kad jis apie tai vistiek pamiršo.“

„Jis buvo toks atsidavęs savo kovai su Sirotkinu… šviesos panelės mirguliavo su jo bolido numeriu, o Lewisas buvo žymei už jį greitesnis.“

„Tai buvo vienas baisiausių kartų, kuriuos esu matęs per ilgą laiką, kai taip buvo ignoruojamos mėlynos vėliavos.“

Prancūzas yra vienintelis lenktynininkas rikiuotėje, kuris yra gavęs diskvalifikaciją lenktynėms, kai sukėlė rimtą incidentą 2012 metų Belgijos GP starto metu.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia