R. Grosjeanas norėtų išbandyti šlapiai trasai skirtas „Pirelli” padangas

0

„Haas” pilotas Romainas Grosjeanas sako, kad duomenų surinkimas iš naujų „Pirelli” padangų, skirtų šlapiai trasai bus labai svarbus, nes akvaplaningo galimybė gali padidėti, dėl padidėjusio padangų pločio.

„Pirelli” reikalavo daugiau bandymų šlapiai trasai skirtoms padangoms, kad būtų surinkta daugiau duomenų apie jų veikimą, nes 2017 metais padangos bus 25% platesnės nei 2016 metais.

Reklama

Barselonos trasa bus dirbtinai sušlapinta paskutinę pirmųjų bandymų dieną, jeigu per pirmąsias tris dienas nebus kritulių. R. Grosjeanui buvo paskirta užduotis vairuoti „Haas” VF-17 bolidą būtent šią dieną, o prancūzas sako, kad tai bus itin svarbu.

„Bandymai bus itin svarbūs. Steineris Huentheris pranešė, kad man teks vairuoti bolidą esant šlapiai trasai, jis pasakė: ‘Pažiūrėjus į tavo rezultatą Brazilijoje, mes norime tau paskirti šlapią dieną’. Aš atsakiau: ‘Ačiū Guentheri, tai labai malonu iš jūsų pusės’.”

„Kalbant rimtai, galvoju, kad bus labai svarbu išanalizuoti ir pajusti, kaip veiks šlapiai trasai skirtos padangos. „Pirelli” įdėjo daug darbo jas kurdami. Naujosios padangos yra daug platesnės, todėl gali būti sudėtingiau dėl akvaplaningo. Mums reikia būti pasiruošusiems įvairioms sąlygoms, kalbant apie nustatymus, kurie bus paruošti esant šlapioms sesijoms.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia