Nuo kitų metų „Pirelli“ supaprastins jų padangų pavadinimus ir liks tik kietos, vidutinės ir minkštos padangos.

Dabar sporto ekspertų „Pirelli“ yra dažnai kritikuojama, nes paprastiems F1 žiūrovams sunku suprasti, kuo skiriasi hard, medium, soft, supersoft, ultrasoft ir hypersoft padangos.

Taigi italų gamintojas paskelbė, kad nuo 2019 sezono lenktynėms bus atvežamos kietos, vidutinės ir minkštos padangos.

Reklama

„Pirelli“ sako, kad bus paskelbiama, kokio mišinio padangos bus paslėptos po paprastesniu pavadinimu, tai bus daroma dėl labiau apie sportą besidominčių fanų.

„Mes paskelbsime, kokie mišiniai bus atvežami lenktynių savaitgaliui, nes akivaizdu, kad visą sezoną su tokiomis pačiomis padangomis lenktyniauti negali“, – sako Mario Isola.

„Mes tikrai apie tai paskelbsime vienokiu ar kitokiu būdu, tačiau tiems žiūrovams, kurie tiesiog stebi lenktynes tereikės išmokti atskirti tris spalvas ir išmokti tris skirtingus pavadinimus.“

Visgi nors tai daroma dėl sporto fanų, baiminamasi, kad nebūtų susipainiojama pačioje gamykloje, pavyzdžiui supersoft padangos šiemet jau buvo minkščiausio, vidutinio ir net kiečiausio mišinio padangomis skirtingose trasose.

„Mes turėsime skirtingo mišinio padangas žymėti tokiomis pačiomis spalvomis ir kai jos visos iš gamyklos papuls iš gamyklos į sandėlį… na mes turėsime 100% įsitikinti, kad jos nesusimaišė. Mes privalome rasti sprendimą, kad neliktų jokios galimybės susipainioti.

Be to aš dar susitiksiu su žmonėmis iš FOM ir televizijos, kad išsiaiškinčiau, kokios spalvos geriausiai tinka ženklinti padangas, kad transliacijos metu jos geriau skirtųsi. Pavyzdžiui esu girdėjęs, kad stebint lenktynes per TV sunkoka atskirti baltą žymėjimą nuo geltono.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia