Belgijos GP daugumai įstrigo dėl avarijos pirmajame posūkyje, Pierre Gasly sako, kad jam pavyko jos išvengti tik dėl pasirinktų supersoft padangų.

P. Gasly kvalifikacijoje iškovojo 11 poziciją, bet dėl Valtteri Botto baudos pakilo į 10. Jis buvo vienintelis iš visų turėjusių laisvą padangų pasirinkimą nusprendęs naudoti minkščiausias padangas pirmajai lenktynių atkarpai.

Prancūzas sugebėjo gerai startuoti ir vidine trajektorija bandyti lenkti Danielį Ricciardo buvusį 9 pozicijoje.

Reklama

Pierre dėl to pavyko išvengti apgadinimų, kai Hulkenbergas rėžėsi į Alonso bolido galą, o šis perskrido per Leclerco „Sauber“, bei sulaužė Ricciardo „Red Bull“ bolido galinį sparną.

Paklaustas kas lėmė jo šį pasirinkimą Perre atsakė: „Nes tada gali geriau startuoti. Be to lyginant penktadienio važiavimus, mes žinojome, kad mes išsaugome padangas geriau nei konkurentai. Mes neturėjome jokių abejonių, kad sugebėsime visą lenktynių distanciją įveikti vienu sustojimu.

Be to dėka padangų sugebėjau būti greta Danielio ir Kimi, jei būčiau buvęs su soft padangom, greičiausiai būčiau buvęs už jų ir tada būčiau sudalyvavęs Nico sukeltoje avarijoje.

Tad sprendimas pasiteisino. Geriausia, ką galėjome pasirinkti lenktynėms.

Man ir vėl pasisekė, kaip ir paskutiniuosiuose GP kai atsidūriau ten kur ir reikia, išvengiau avarijų ir po to pasiekti gerą rezultatą.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia