Patvirtintos naujos variklių taisyklės 2017 – 2020 m. sezonams

3
@stopandgo.tv

[media-credit id=3 align=”alignnone” width=”1200″]fia-flag[/media-credit]
Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) balandžio 29 d., penktadienį, išplatino pareiškimą dėl naujų variklių taisyklių 2017-2020 m. sezonams.

Naujasis susitarimas tarp variklių tiekėjų ir F1 valdymo organų palietė jėgos agregatų kainos, tobulinimo, tiekimo ir garso klausimus ir buvo patvirtintas visuose F1 valdymo struktūros lygmenyse, įskaitant Pasaulio autosporto tarybą (WMSC).

Reklama

Naujuoju susitarimu siekiama, kad ateityje varikliai taptų pigesni, garsesni, panašesnio pajėgumo, o jų tiekimas užtikrintas visoms komandoms.

Svarbiausi minėto susitarimo turinio elementai:
• Nuo 2017 m. variklių kaina komandoms klientėms bus sumažinta 1 milijonu eurų (už vieną variklį – red. past.), lyginant su 2016 m. kainomis.
• Nuo 2018 m. variklių kaina bus sumažinama dar 3 milijonais eurų kasmet;
• Nuo 2017 m. bus atsisakyta variklių tobulinimo taškų („tokenų”);
• Variklių tiekėjai įpareigoti tiekti jėgaines visoms ekipoms;
• Variklių tiekėjai įsipareigojo toliau vykdyti jėgainių tobulinimo darbus, siekiant padidinti jų garsą. Su tuo susiję pakeitimai turi būti įdiegti vėliausiai nuo 2018 m.

FIA savo ruožtu įsipareigojo, kad šie susitarimai dėl jėgos agregatų išliks stabilūs ir nebus keičiami mažiausiai iki 2020 m.

Reklama

3 Komentarai (-ų)

    • Kaip tik galės laisviau tobulint, bet man atrodo, kad bus išskirtos kažkokios standartinės dalys ir jų matmenys, kurių reikės paisyti.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia