Šiandien ir ryt Brazilijoje „McLaren” kartu su „Pirelli” planavo bandyti kitų metų padangų mišinius, tačiau šie bandymai atšaukti dėl saugumo.

Šeštadienį po kvalifikacinių važiavimų buvo paskelbta, kad netoli trasos buvo užpulti „Mercedes” mechanikai. Nors niekas nenukentėjo, tačiau apiplėšimas įvykdytas, o grasinta buvo ginklu.

Sekmadienį buvo dar keletas bandymų apiplėšti. Tų pačių „Pirelli” autobusas buvo bandomas apiplėšti, panašiai kaip ir „Mercedes”. Visgi, kaip sako patys padangų gamintojai, niekas nenukentėjo, o su plėšikais susitvarkė apsauga.

Reklama

Tai pat buvo užpulta ir „Sauber” komanda šeštadienį, o dar anksčiau savaitės eigoje ir FIA atstovai.

Po visų šių nelinksmų nuotykių „Pirelli” paskelbė: „Po visų šių panašių įvykių savaitgalio metu buvo nuspręsta atšaukti padangų bandymus su „McLaren” komanda Brazilijoje.”

„Šį sprendimą kartu priėmė „McLaren”, FIA ir Formulė 1, visa tai tik siekiant apsaugoti komandų narius, „McLaren” ir „Pirelli”, kurie būtų buvę priversti juose dalyvauti.”

„McLaren” pranešimas: „Mūsų darbuotojų saugumas visada mums buvo pats svarbiausias, atsižvelgus į visus įvykius nusprendėme, kad neverta imtis nepamatuotos rizikos.”

Bandymų metu bolidą turėjo valdyti Lando Norrisas ir Stoffelis Vandoorne.

FIA atstovo pranešimas žurnalistams: „Nusivylimas yra per švelnus žodis apibūdinti šiai situacijai.”

„Bet ne mūsų valioje ir ne mūsų reikalas rūpintis saugumu trasoje. Tuo turi rūpintis lenktynių organizatorius, viską derinant su savo teisėtvarka.”

„Mes turime savo apsaugos komandą, kuri visada keliauja su mumis kartu, be to, jie visada bendradarbiauja su vietine teisėtvarka. Mes visada stengiamės labai aktyviai visame tame dalyvauti, tačiau mes negalime būti to miesto saugumo ekspertai ten nuvykę.”

„Tarp vykusio GP ir būsimojo turime metus laiko tam, kad viskas būtų tinkamai išspręsta. Mums bus labai skaudu, jei nieko nebus imtasi ir iš šių metų nepasimokinta.”

Reklama

3 Komentarai (-ų)

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia