Keletą metų girdime kaip lenktynininkai priversti prižiūrėti savo svorio rodiklius, nes nuo kiekvieno papildomo gramo kenčia trasos įveikimo laikas.

Pernai bolidai pasunkėjo, tad problemų jokių nebuvo, o šiemet ant jų atsiranda „Halo” kuris žinoma pridės papildomų kg and bolido, o minimalus bolido svoris keičiasi minimaliai. Todėl kai kurios komandos sustatė naujas dietas savo sportininkams.

„Mano ir bolido svoris šiemet yra ant ribos, galbūt viską susumavus svoris bus didesnis nei norisi”, – sako Romainas Grosjeanas. „Jei „Halo” svers tiek kiek sakoma, tada kils bėdų.”

Reklama

„Man teks išsiimti kaulą! Sakau sąžiningai, aš sveriu per mažai, jei galėčiau rinktis aš sverčiau daugiau. Ore jau sklando pasiūlymai, kaip spręsti šią problemą ateityje.”

„Labai didelis iššūkis. Jis tiesiog milžiniškas”, – sako Andy Greenas iš „Force India”. „Labai didelis galvos skausmas sukurti bolidą telpantį į svorio ir jo paskirstymo rėmus.”

Manoma, kad minimalaus lenktynininko svorio taisyklė atsiras 2019 metais. Kaip viskas bus įgyvendinama, kol kas neskelbiama.

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia