Nikis Lauda: pusė dabartinių pilotų pasisiūlė pakeisti N. Rosbergą

0
Niki Lauda

nikilauda

Nikis Lauda sako, kad praktiškai pusė Formulės 1 lenktyninkų buvo susisiekę su „Mercedes” pasiūlyti save į Nico Rosbergo vietą.

Reklama

Po pergalės dėl Formulės 1 čempiono titulo, Nico Rosbergas sukėlė šoką pranešdamas, kad traukiasi iš sporto, todėl „Mercedes” ekipa turi surasti naują kolegą Lewisui Hamiltonui.

Niki Lauda paklaustas kada sužinojo apie N. Rosbergo sprendimą, atsakė: „Kelios valandos iki oficialaus pranešimo. Jis mus informavo telefonu. Negalėjau patikėti, nes to nesitikėjau, niekas „Mercedes” negalvojo, kad jam to užteks.

Iš pradžių aš nepatikėjau. ‘Nico, ką tu dabar pasakei, ar tu bandai papokštauti? Ar tu juokauji?’ Bet jis atsakė, kad visa tai yra tiesa. Labai neįtikėtina.

Kai aš laimėjau pirmą titulą, aš iškart galvojau kaip man laimėti antrą. Tačiau taip nėra su Nico.

Rosbergo sprendimas paliko mus dezorientuotus ir nepasiruošusius, o tie kas prisidėjo prie Nico pergalės, šį sprendimą priėmė labai blogai.”

Nikis Lauda sako, kad dauguma „top” pilotų turi kontraktus, todėl rasti pakaitalą Nico Rosbergui yra labai sudėtinga, o priimti jauną pilotą, tokį kaip Pascalis Wehrleinas būtų rizikinga.

„Mes praradome čempioną, geriausią 2016 metų lenktynininką. Nebus lengva jį pakeisti, nes visi pilotai pagal mūsų standartus jau turi kontraktus su kitomis komandomis.

Priimti jauną pilotą būtų rizikinga, mes nežinome ar jis bus stiprus. Praktiškai pusė lenktynininkų pasiūlė save į Nico vietą.” – atviravo Nikis Lauda.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia