Niki Lauda: L. Hamiltono ir N. Rosbergo santykiai buvo žlugę

4
mercedes toto wolff niki lauda

„Mercedes” komandos pirmininkas Niki Lauda atskleidė, kokie įtempti santykiai buvo tarp Lewiso Hamiltono ir Nico Rosbergo praėjusį sezoną.

2016 metų Formulės 1 čempionato lyderiai turėjo nemažų problemų dėl kelių incidentų trasoje, o viskas dar labiau pablogėjo po avarijos lenktynių starte Ispanijoje. Niki Lauda šiek tiek atskleidė apie įtampą, kuri buvo kilusi tarp lenktynininkų.

Reklama

„Jų santykiai buvo žlugę, jų visai nebuvo ir tai visada yra blogai. Jie buvo tokie blogi, kad net nepasakydavo ‘labas’ iš ryto. Nesitikėjau, kad jie kartu sės prie pusryčių stalo, jeigu vienas kito nemėgsta, visiškai nesitikėjau, kad jie sėdės kartu ir pusryčiaus, tačiau jų santykiai buvo tragiški. Pagrinde tai paveikė Lewisą ir patį Nico taip pat, todėl buvo geriau, kad jie abu kentėjo, tačiau visa tai buvo labai sudėtinga.”

Avarija Ispanijoje sudavė didžiausią smūgį jų santykiams, o komanda iškarto iškvietė abu lenktynininkus į skubų susirinkimą. Niki Lauda teigia, kad dėl šios avarijos kaltas Lewisas Hamiltonas.

„Didžiausias klausimas buvo, kuris iš jų kaltas? Man buvo aišku, nes Lewisas buvo per daug agresyvus sukdamas į dešinę, tada užvažiavo ant žolės ir jau nebegalėjo kontroliuoti savo bolido, o tada atsitrenkė į jį.”

„Aš pasakiau, kad jeigu man reikėtų pasirinkti, kuris iš jų kaltas, manau, kad tai daugiau Lewiso, nei Nico kaltė. Lewisas su tuo nesutiko, nes turėjo kitokią nuomonę. Jis pasakė: „Kodėl kritikuoji mane?”, o aš pasakiau: „Atsiprašau. Negaliu toleruoti, kad jūs abu patiriate avariją, o mes neturime kaltininko. Man atrodo, kad čia tikrai yra kažkieno kaltė”. Po to Lewisas labai nusiminė. Tada Nico sakė: „Taip, tai buvo dalis tavo kaltės, tu važiavai į vidinę pusę. Kodėl nepalikai pakankamai vietos?”, o tada Lewisas atsakė: „Kodėl turėčiau? Aš važiavau savo lenktynes.”

Vėliau Niki Lauda susitiko su Lewisu Hamiltonu ir pasikalbėjo apie incidentą tik dviese. Tuo tarpu „Mercedes” sugriežtino taisykles dėl abiejų lenktynininkų lenktyniavimo. Taisyklės numatė, kad piloto kontraktas gali būti nutrauktas, jeigu jis nepaisys komandos interesų.

„Mes parengėme šiek tiek taisyklių ir pasakėme jiems, kad tai buvo nepriimtina „Mercedes” ir vienas iš jūsų turi laimėti lenktynes, o ne pašalinti vienas kitą iš jų.”

„Mūsų taisyklės neleido daryti tokių klaidų, bei numatė baudas už tai, jeigu pasikartos panašūs dalykai, kitu atveju mes nutrauksime kontraktą. Mes esame komanda, todėl negalima vienas kito naikinti. Tai buvo rimtas dalykas. Toto įvedė keletą gerų taisyklių ir tai leido padidinti tempą. Kovojome labai stipriai ir incidentų kiekis tarp jų stipriai sumažėjo.”

Niki Laudos interviu

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. Lauksim Rosbergo ar Hamio autobiografijos, ten bus jauciu perliuku…
    Gaila kazkodel BE nieko nesneka apie savo autobiografija…vo ten tai suzinotume 😀 kaip skaldyt ir valdyt 😀

    • jojo…bet cia speju nebus greitai…bet jauciu reikes papirkti 🙂 Weberis yra parases, bet kazkaip netraukia 🙂 pirkti

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia