N. Rosbergas tapo aštuntuoju lenktynininku, triumfavusiu 5 kartus iš eilės

3

[media-credit name=”@MercedesAMGF1″ link=”http://twitter.com” align=”aligncenter” width=”900″]Rosberg[/media-credit]Iškovodamas 16-ąją pergalę karjeroje, Mercedes pilotas Nico Rosbergas pagal šį rodiklį susilygino su legendiniu britų lenktynininku Stirlingu Mossu.
Abu pilotai yra daugiausiai pergalių formulės 1 istorijoje iškovoję lenktynininkai, neturintys nei vieno čempiono titulo. Tiesa, Nico Rosbergas dar gali šią statistiką pakeisti.
Vokietis savo dešimtąjį sezoną pažymėjo ne tik savo pirmąja pergale Bahreine, bet ir tuo, kad tai buvo penktoji jo pergalė iš eilės.
Penkias ar daugiau pergales paeiliui istorijoje yra pavykę iškovoti vos 8 pilotams, iš kurių be minėto N. Rosbergo vis dar lenktyniauja kitas vokietis Sebastianas Vettelis ir britas Lewisas Hamiltonas.
S. Vettelis pagal minėtą rodiklį pirmauja tarp visų buvusių ir esamų pilotų, kai nuo 2013 Belgijos GP iki 2013 Brazilijos GP iškovojo net 9 pergales iš eilės. Tuo tarpu L. Hamiltono ilgiausia – 5 pergalių – serija buvo pasiekta 2014 m. sezone.

Reklama

3 Komentarai (-ų)

  1. Nuojauta sako, kad šiemet Hamis neims titulo, nors sveikas protas prieštarauja 🙂 Ta pati nuojauta sako, kad titulą ims Rosbergas, bet žiūrėsim, kaip bus 🙂

    • Pats laikas Nico tai ir padaryt, naudotis visom Lewiso klaidom. Dabar praktiskai reikia nugaleti tik Hami, o kita met jau neaisku ar Mersai taip dominuos. Speciau, kad dominavimas baigsis arba bent jau nebus toks didelis.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia