N. Lauda: M. Verstappenas privalo keisti savo vairavimo stilių

0
niki lauda

Tris kartus pasaulio čempionas Niki Lauda sako, kad Maxas Verstappenas privalo keisti savo vairavimo stilių, jeigu nori iškovoti Formulės 1 čempiono titulą.

Kinijos GP olandas atsitrenkė į Sebastianą Vettelį ir taip buvo sugadintos abiejų pilotų lenktynės. Vėliau jis vokiečio atsiprašė už tą incidentą ir jį pavadino gyvenimo pamoka, kuris iškilo dėl susierzinimo, kadangi sezono pradžia buvo labai nuvilianti.

Reklama

Tuo tarpu „Mercedes“ atstovas Niki Lauda sako, kad dabar M. Verstappeno pareiga, pakeisti savo stilių.

„Tai buvo absoliuti Maxo kaltė“, – apie incidentą po saugos automobilio kalbėjo N. Lauda.

„Kai sudalyvauji daug lenktynių, turėtum nuolat darytis protingesnis, ypatingai tada, kai nori nugalėti ar kovoti dėl čempiono titulo, tačiau jis eina visai kitu keliu. Atrodo, kad jis turi savyje pradėti keistis. Niekas jam negali padėti.“

Nors jis yra dar tik 20-ies metų, ir yra jauniausias lenktynių nugalėtojas istorijoje, jis jau ketvirtą sezoną varžosi F1 čempionate. N. Lauda pakartojo pastabas, kurias išsakė ir S. Vettelis, kad jis daugiau nebegali naudoti savo amžiaus ir jaunystės, kaip pasiteisinimo.

„Jis nebėra jaunas. Formulėje 1 jis jau yra senas, kaip ir visi kiti. Nėra būtina viską pateisinti jaunyste, nes tai gali skaudinti jį patį.“

Incidentas tarp S. Vettelio ir M. Verstappeno, nepraėjo ir pro teisėjų akis. Lenktynių metų olandui buvo skirta 10 sekundžių bauda prie galutinio laiko ir paskirti du baudos taškai jo licencijai. Viso baudos taškų jis turi keturis. Surinkus 12 baudos taškų, per 12 mėnesių, lenktynininkui būna uždraudžiama dalyvauti vienose lenktynėse.

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia