Mika Hakkineno nuomone dėl fiasco Italijoje kalti patys „Ferrari“

0
Mika Hakkinen
@thef1news.com

Po lenktynių Italijoje „Ferrari“ komandos vadovas Marizio Arrivabene gynė savo komandos strategiją lenktynių metu.

Luca di Montezemolo, buvęs „Ferrari“ vadovas, sako, kad jei „Mercedes“ naudoja komandinę taktiką, tai tik „Ferrari“ kalta, kad nedaro to paties.

Apie šią situaciją savo nuomonę nusprendė pareikšti ir 2 kartus Formulės 1 čempionas Mika Hakkinenas.

Reklama

„Ferrari“ turi greičiausią bolidą, bet čempionate net 30 taškų pirmauja Lewisas Hamiltonas“, – sako Hakkinenas.

„Niekas negali teigti, kad Hamiltonas pirmauja dėka „Mercedes“ pranašumo. Jis priekyje tik dėl to, kad tiek jis pats, tiek „Mercedes“ dirba geriau.

Mano nuomone yra trys priežastys, kodėl Lewisas priekyje. Pirma yra ta, kad jis yra talentingas, ypač kai lyja ir jei tik pasirodo lietus, jis sugadina „Ferrari“ ramybę.

Antra jis demonstruoja puikią formą, nedaro klaidų, kokias daro Vettelis, ypač lenktynių startų metu.

Trečia jis labai daug gauna iš nuostabių santykių su savo kolega Valtteri Bottas“, – tęsė Mika.

„Paskutinės lenktynės buvo puikios ir jose vėl nugalėjo Lewisas, dėka puikios Valtteri pagalbos. Abu „Mercedes“ sugebėjo nugalėti „Ferrari“ Italijoje nuo pat pirmų akimirkų, kai buvo duotas startas. Buvo akivaizdu, kad abu „Ferrari“ lenktyniauja tarpusavyje, o „Mercedes“ kartu.

Kimi Raikkonenas viską atliko puikiai kvalifikacijos metu. Vettelio dėka jis turėjo puikią galimybę pasinaudoti jo vakuuminiu maišu ilgose Monzos tiesiosiose.

Kimi rezultatas buvo puikus, tačiau Sebastianui blogas, panašu, kad „Ferrari“ teikia pirmenybę lenktynininkui startuojančiam iš pirmos startinės pozicijos. Jei tai tiesa, tada italai padarė klaidą šeštadienio vakare nesusėdę kartu prie vieno stalo ir nesusiplanavę lenktynių eigos.

Jiems nebuvo jokios prasmės bandyti lenktyniauti pirmame posūkyje. Kai Kimi gynėsi, ką jis ir turi daryti, Sebastianas atsidūrė už lenktyninės trajektorijos ribų. Tai reiškė tik viena, kad Lewisas esantis trečioje pozicijoje gaus puikią progą lenkti Sebastianą. Taip ir nutiko.

Trumpai tariant, jei ne bandymas lenktyniauti pirmame posūkyje, jie galėjo geriau apsiginti nuo Lewiso atakos. Vietoje to, jie suteikė britui šansą, o vėliau po kontakto Sebas apsisuko trasoje.

Nuo tos akimirkos kova buvo du prieš vieną. Lewisas su Valtteri prieš Kimi, tai suteikė „Mercedes“ persvaros, nes jie žino, kaip elgtis tokiose situacijose.“

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia