Mercedes paaiškina, kaip 2016 padangos nulemia lenktynėms ruošiamą strategiją

0

„Mercedes” ekipa išplatino vaizdo įrašą, kuriame aptariama šiemet įsigaliojusios padangų naudojimo taisyklės.

Jamesas Vowlesas 8 minučių trukmės video siužete giria naująsias padangų naudojimo taisykles. Priminsime, kad skirtingai nuo pernai metų, dabar lenktynėms pateikiama 3 mišinių padangos, lenktynių metu reikia panaudoti bent 2 iš jų ir tai komandoms leidžia dėlioti lenktynių strategiją kur kas efektyviau.

Reklama

Kaip pasakoja vyriausiasis „Mercedes” ekipos strategas, pernai visų strategija buvo nuspėjama, nes buvo praktiškai vienas variantas, skyrėsi, tik tai, kurio sustojimo metu bus sumontuotos kietesnės ar minkštesnės padangos. Dabar iš vienos strategijos atsiveria mažiausiai 3 papildomos priklausomai nuo trasos kurioje lenktyniaujama. Skirtumai tarp strategijų yra minimalūs, tik 1-2 sekundės, kaip teigia Jamesas, tad komandos dabar gali žiūrėti, kuris mišinys iš trijų jų bolidui tinka labiausiai ir tokiu būdu būti kiek įmanoma konkurencingesni.

Komandos padangas turi išsirinkti 7 mėnesiai iki GP savaitgalio, tad iki šiol matyti lenktynių savaitgaliams parinkti padangų kiekiai buvo tiesiog spėjimas. „Mercedes” strategas džiaugiasi, kad jų ekipa viska atspėjo tiesiog idealiai, žinoma antroji pusė sezono, bus jau truputį mažiau chaotiška, tačiau komandoms jau žinant, kaip jų bolidas veikia su vienom ar kitom padangom, pasirinks tik greitesniąją strategiją, kas turėtų suartinti visą rikiuotę.

Siužeto pabaigoje, Jamesas atskleidžia, kokią strategiją komanda buvo paruošusi Lewisui Hamiltonui, tačiau reikėjo rinktis kitokį planą, nes vienas iš padangų komplektų turėjo gilią įpjovą, todėl teko rinktis alternatyvią strategiją. Greičiausiai tai, bei bolido pažeidimai pirmo rato incidentų metu, nulėmė, kad Lewisas negalėjo pakilti dar aukščiau, bet tai jau yra lenktynių dalis.

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia