Mercedes neįsivaizduoja, kaip Lewisas pasiekė finišo liniją

4
@MercedesF1

[media-credit name=”@MercedesF1″ link=”https://www.facebook.com/MercedesAMGF1/?fref=ts” align=”aligncenter” width=”605″]mercedes-amg-petronas-logo[/media-credit]

Sočyje vykusiame Rusijos GP Lewisas Hamiltonas iškovojo antrą poziciją, tačiau lenktynių metu buvo neramu ar jis apskritai atvažiuos iki finišo. Kaip aiškėja dabar jam tiesiog stebuklingai pasisekė.

Reklama

„Mercedes” savo internetiniame puslapyje atviru laišku paskelbė, kad ekipa taip pat baiminosi ir dėl Nico Rosbergo bolido, kuriame buvo kinetinės energijos kaupimo sistemos gedimas ir iki lenktynių pabaigos Nico važiavo tausodamas automobilį. Abi šios situacijos labai neramina „Mercedes”, nes šiemet jų pagrindinis tikslas buvo tobulinti patikimumą.

„Mes buvome tiesiog priblokšti pasikartojusio gedimo Lewiso automobilyje kvalifikacijos metu. Bet išlikome ramūs, susidėliojom mintis ir kibome į darbus. Prireikė labai didelių pastangų, kad darbuotojai Anglijoje ir esantys Rusijoje surinktų reikiamas dalis, jas atgabentų į trasa, per naktį viską sumontuoti į atsarginę jėgainę ir viską sutaisyti nepažeidžiant jokių taisyklių taip leidžiant Lewisui startuoti iš 10 starto pozicijos.”

„(Lenktynių metu,-red.past.) mes pastebėjome, kad krinta vandens slėgis Lewiso bolide. Tuo metu jis bandė pasivyti Nico ir atitrūkti nuo Kimi Raikkoneno, taip užfiksuodamas greičiausius sektorių įveikimo laikus. Mes turėjome sulaukti leidimo iš FIA teisėjų, kad galėtume pranešti kokioje situacijoje yra atsidūręs Lewisas. Keletą kartų paprašius jo važiuoti truputį lėčiau gavome leidimą jam pranešti apie tikrąją bėdą. Nulis – taip, nulis! – vandens slėgio rodmenys buvo t okie paskutinius 16 ratų. Tad tai kaip jis sugebėjo pasiekti finišą ir likti 2 pozicijoje yra tiesiog neįtikėtina. Jam teko stengtis važiuoti taip, kad bolidas būtų kuo geriau aušinamas, kad tik nepakenktų varikliui tuo pačiu stengiantis išlaikyti saugų atstumą iki Kimio. Mes dar nežinome kokio stebuklo pagalba Lewisui pavyko pasiekti finišą, bet mes tikrai dėl to nesiskūsime”.

Apie Nico Rosbergo bolidą ištikusias bėdas „Mercedes” pakomentavo taip:”Po sustojimo techninio aptarnavimo juostoje, mes pastebėjome, kad kinetinės energijos surinkimo sistema veikia negerai. Mes keletą ratų iš eilės turėjome pranešinėti Nico, kad jo rato įveikimo laikai yra geri ir kad jis gali važiuoti lėčiau iki kol gavome leidimą iš FIA pranešti Nico kokį nustatymą įjungti tam, kad būtų galima kontroliuoti situaciją.”

„Kai Nico užfiksavo greičiausią trasos rato įveikimo laiką, jis jau važiavo su nustatymais tausojančiais bolidą, tad tai mums parodo, kokį pranašumą toje trasoje mes turėjome.”

„Mercedes” ekipa skelbia, kad yra labai laimingi, kad abu automobiliai pasiekė finišo liniją, tačiau jie nežada sustoti tobulinti savo mašiną, kad ir kokia dominuojanti ji šiuo metu yra.

„Visa ši situacija (dublio,-red. past.) nieko nekeičia, mes matome, kad patikimumo klausimu, mes nepasiekėme to, ką buvome užsibrėžę. Tempo atžvilgiu mes esame ten kur ir norėtume būti, šiuo metu mes esame iškovoję tik 2 taškais mažiau nei pernai tuo pačiu metu. Visgi yra vietų tobulėjimui. Visų šių sunkumų metu mes stovime vieningai – kaip ir visad stovėjome. Tiem kurie mus palaiko, sakome Ačiū. O visiems likusiems priešininkams, konspiratoriams ir t.t. jei mes bent pusei iš jūsų sugebėsime įrodyti kaip ir už ką mes kovojame, mes manysime, kad šį mūšį mes laimėjome.”, – baigė laišką „Mercedes”.

Reklama

4 Komentarai (-ų)

  1. Ziauriu, jeigu vaziuojant „safe mode” Nico iveike greiciausia lenktyniu rata… Konkurentams reiketu pradet kazka daryti, nes atotrukis atrodo milziniskas po Rusijos GP ir tokiu faktu.

  2. Bet jeigu tai tiesa, tai sezonas turbut jau aiskus. Liks tik vienas nezinomasis: ar sugebes, kas nors kitas uzlipt ant auksciausio podiumo laiptelio be Mercedes lenktyniniku.

  3. pagal tai , kaip mercedesai luzta, tai gale sezono gali but visai nekukliai tu baudu uz keitimus jegainiu ir gedimu daugiau, tad dar nezinau ar cia po 4 etapu taip drasiai galima sakyt kad viskas aisku. jei is tikruju abu mersai vos pasieke finisa, tai cia jau stipriai nepatikima, net ferrariai be bedu tik po viena genda 😀

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia