„McLaren”: treji metai su „Honda” mums buvo visiška katastrofa

1
mclaren

„McLaren” lenktynių direktorius Ericas Boullieras įvardijo komandos trejų metų periodą su „Honda” kaip visišką katastrofą.

„McLaren” ekipa pagaliau nusprendė atsiriboti nuo „Honda” 2018 metais ir pradėti bendradarbiauti su „Renault”. Britai ir japonai buvo pasirašę dešimties metų bendradarbiavimo sutartį, kurią nutraukę britai turės išmokėti didelę pinigų sumą.

Reklama

Nors abi pusės jau greitai neturės jokių bendrų interesų, tačiau vieši ir kandūs pasisakymai sklando ir toliau.

„Jeigu pažiūrėsime ir paskutinius tris sezonus, tai buvo visiška katastrofa mums dėl patikimumo ir naujų rėmėjų pritraukimo”, – sakė Ericas Boullieras.

„Tada tu turi priimti ilgalaikį sprendimą. Per ateinančius penkis metus, aš esu visiškai įsitikinęs, kad „McLaren” sugrįš ten, kur jai priklauso būti.”

„O taip nutikus, mes susigrąžinsime pasitikėjimą ir galėsime atkurti rėmėjų portfelį. Tai gali užtrukti du ar tris metus.”

„Dabar čempionate mes esame devinti, su geru varikliu, manau galėtume būti ketvirti šiuo metu. Su FOM išmokamais pinigais galėtume padengti variklio išlaidas, todėl tai nebūtų didelė rizika iš finansinės pusės.”

„Labai ačiū mūsų akcininkams, kurie buvo pakankamai drąsūs ir priėmė sportinį sprendimą, kuris nedarys žalos komandai. Jie galėjo pasakyti, kad palauktume kol „Honda” atsibus.”

Šiuo metu „McLaren” savo dėmesį koncentruoja, kad išlaikytų Fernando Alonso, o abi pusės atrodo nusiteikę optimistiškai, kad galėtų tęsti darbą kartu.

Reklama

1 komentaras

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia