Maxui Verstappenui skirta bauda už žiniasklaidos ignoravimą

3
@alamy.com

Azerbaidžano GP lenktynių dėl eilinio bolido gedimo nebaigęs „Red Bull” pilotas Maxas Verstappenas buvo nubaustas didele pinigine bauda už žiniasklaidos ignoravimą po lenktynių.

Sporto reglamento 19.4 straipsnis numato, kad bet kuris pilotas, kuris nefinišuoja lenktynėse, turi pasisakyti spaudos atstovam tam skirtoje zonoje.

Reklama

Vis dėlto, suerzintas dėl dar vienų technikos patikimumo stokos sugadintų lenktynių, jaunasis olandas nusprendė ignoruoti žiniasklaidos atstovus, nors pilotams atsakyti į žiniasklaidos atstovų klausimus yra privaloma.

Už minėtą nusižengimą M. Verstappenui buvo paskirta 25 tūkstančių eurų bauda.

Tiesa, olandas savo nuomonę apie lenktynes išsakė oficialiai komandos svetainei.

„Lenktynių pradžia atrodė daug žadančiai, tačiau buvau labai nusivylęs, kai teko pasitraukti dėl dar vieno techninio gedimo. Šiose veiksmo kupinose lenktynėse tikėjausi mažiausiai užlipti ant podiumo, todėl esu labai nusivylęs rezultatu”.

Reklama

3 Komentarai (-ų)

  1. idomu yra F1 savoka tokia kaip „nesportinis elgesys” ? zinau, kad kitose sporto sakose yra…as aisku lenkiu i Vettel, nes ta bauda kazkaip nezinau idomiai…didele ar maza cia matyt nuuo poziurio priklauso…
    bet pvz jei futbole kazkas jeigu ir isprokovavo tave ir duosi i galva kam, tai cia raudona ir diskvalifikaciaj dar keliom rungtynem..o F1 kazko panasaus ziuriu nera. Bet va nenueik pas zurnalistus 😀 iskart 25k euriuku 😀

  2. Na as manau, kad F1 nenorejo gadinti kovos del cempiono titulo. kadangi kol kas vieninteliai jie kovoja artimiausiai. Antra nebuvo padaryta kazkokia zala Hamiltonui su tuo niuksu. Dar vienas dalykas, kad Ferrari turi daugiausiai gerbeju, jeigu butu skyre diskvalifikacija, butu labai didelis nusivylimas ir purvo pylimas, taip pat (gabut) butu suzlugtynas visai neblogas sezonas, toks kokio seniai jau viso lauke.

    Dar kazkur skaiciau, kad taisyklese uz Vettelio manevra nera nustatyta aiski bauda, o taisejai sake, kad sprendimas buvo labai netoli to, kad butu gaves juoda veliava.

    Siaip tai, visi matom, kaip po vakar lenktyniu viskas atgijo, labai daug emociju is visu pusiu. Manau, kad tokia kova kokia vyksta siemet turetu padidinti idomuma. Nors kaip jau kitur komentavau, Sebas tikrai nekazka pasirode su tuo niuksu.

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia