Maxas Verstappenas sako, kad dabar aerodinaminis efektyvumas yra toks didelis, kad trasose esantys posūkiai vis dažniau įveikiami neatleidus greičio pedalo.

M. Verstappenas vakar kvalifikacijoje liko penktas, o nuo nugalėjusio Lewiso Hamiltono atsiliko beveik septyniomis dešimtosiomis sekundės.

Olandas tikina, kad dabar tiek daug posūkių įveikiama visu greičiu, kad variklio galia darosi vis svarbesnė ir svarbesnė.

Reklama

„Mums jokia paslaptis, kad kai kurie konkurentai kvalifikacijoje sugeba panaudoti daugiau galios varikliuose nei lenktynių metu. Šiuo metu 1-3 posūkiai įveikiami pilnu tempu, taip pat 7-9. Tokiu būdu trasoje atsiranda papildomos dvi tiesiosios, kuriose labai svarbi variklio galia. Lenktynių metu mūsų šansai geresni, nes tempas ilgose distancijose geras, tačiau liūdna, kad šeštadieniais mums kyla sunkumų.“

„Mūsų atsivežti atnaujinimai veikia ir tai reiškia, kad mes judame tinkama linkme“, – džiaugėsi Verstappenas. „Paskutinio bandymo metu pirmame posūkyje padariau klaidą, tai atėmė iš manęs galimybę spausti visą ratą. Aš manau, kad tai būtų buvęs greičiausias mano ratas. Deja į TOP 3 pretenduoti mes negalime, bet galbūt 4 vietą būčiau iškovojęs.“

 

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia