Įtemptose Malaizijos GP lenktynėse nugalėjo Danielis Ricciardo

0
trintelti
@DanielRicciardo

 

@DanielRicciardo

Reklama

Malaizijos GP lenktynėse kiek netikėtai triumfavo „Red Bull” komanda. Nugalėjo Danielis Ricciardo, o antras liko jo komandos draugas Maxas Verstappenas, aplenkęs trečią likusį Nico Rosbergą iš „Mercedes”.

Nuo pat pradžių šis etapas buvo kupinas emocijų, fanai turėjo nenusėdėti vietoj ir šūkčioti. Bet pirmiausia norime priminti, kad tai yra vienintelis bet kurios kitos komandos dublis, neskaitant „Mercedes” nuo tada, kai į F1 atėjo hibridiniai varikliai.

Netikėtumai prasidėjo dar prieš startą. Pirmiausia į apšilimo ratą nepajudėjo 10 starto pozicijoje stovėjęs Felipe Massa iš „Williams”, tad jis turėjo startuoti iš techninio aptarnavimo juostos.

Starto procedūra kažkodėl vėlavo ir pasigirdo radijo pranešimas iš Carloso Sainzo jaunesniojo, kad jo motoras užgeso, bet jis sugebėjo jį užvesti hibridinių įtaisų pagalba.

Startas puikiausiai iš visų TOP 10 pilotų pavyko Sebastinaui Vetteliui, deja puikiu progresu jis galėjo džiaugtis tik piki pirmo posūkio, kur pirma buvo apdovanotas labai lengvo kontakto metu su Maxu Verstappenu, o po  to stipriai kliudė Nico Rosbergo bolido galinę dešinė padangą ir taip nusilaužė savo priekinį kairį ratą. Taip jo lenktynės buvo baigtos, jau trečiąjį kartą šiemet, kai jis neapvažiavo nei vieno rato GP. Po šio kontakto Maxas radijo ryšiu išrėkė, kad Vettelis yra pamišęs. Sebastianas vėliau pakomentavo, kad posūkyje jie būtų laisvai tilpę kartu ir, kad čia Maxas garsėja trajektorijų keitimu. Vettelis gailėjosi tik to, kad kliudė ir taip apsuko Nico Rosbergą, kuris nebuvo niekuo dėtas toje situacijoje, na ir dar dėl to, kad po kontakto, jo lenktynės buvo baigtos.

Pirmame posūkyje taip pat kontaktus turėjo Carlosas Sainzas jaunesnysis, Kevinas Magnussenas, bei Estebanas Gutierrezas. Po šių kontaktų, dėl bolido pažeidimų vėliau lenktynių eigoje, iš lenktynių pasitraukė Kevinas Magnussenas iš „Renault”. Estebanui Gutierrezui iš „Haas” buvo prakirsta galinė padanga, tad turėjo neplanuotai sukti į boksus, o Carlosui Sainzui jaunesniajam iš „Toro Rosso” buvo aplaužytas priekinis sparnas.

Lenktynes žvyriuje baigė Romainas Grosjeanas iš „Haas” dėl stabdžių gedimų.

ir tada kai viskas jau buvo aprimę ir visi fanai, bei žurnalistai komentuojantys GP spėliojo, ar Lewisas Hamiltonas turės dar vieną kartą stoti keistis padangų, ar nereikės ir jis atvažiuos pirmas iki pat finišo jo variklis staiga sugedo. „Mercedes” komanda patvirtino, kad tai buvo vidaus degimo mechaninis gedimas. Lewisas žurnalistams kalbėdamas retoriškai klausė: „rikiuotėje yra šeši pilotai važiuojantys su bolidu kurį varo „Mercedes” jėgainė, tad kodėl genda tik vienintelis jo naudojamas variklis?”.

Nors po pirmo posūkio Nico Rosbergas atsidūrė paskutinėje pozicijoje, jis sėkmingai lenkė varžovus ir lenktynėms įpusėjus jis jau buvo 5 pozicijoje tiesiai už Kimi Raikkoneno i š „Ferrari”. Optimistiniu lenkimu 2 posūkyje Nico pavyko aplenkti Kimį. Tačiau čia ir buvo labiausiai „crazy” lenkimas lenktynių metu, Nico labai rizikavo, nes lenkdamas apsistumdė su Kimiu. Tokio lenkimo metu galėjo pažeisti tiek savo, tiek Kimio bolidus, tačiau šį kartą viskas pasisekė idealiai, tiesa teisėjai Nico nubaudė 10 sekundžių bauda. Tai reiškė, kad po finišo prie Nico parodyto laiko buvo pridėtos papildomos 10 sekundžių, tačiau Rosbergas sugebėjo atsiplėšti nuo Kimio „Ferrari” per 13 sekundžių, tad Rosbergas liko 3 galutinėje lenktynių įskaitoje.

Startavęs 11 pozicijoje Valtteri Bottas iš karto pasirinko važiuoti su vieno sustojimo strategija. Tai jam atsipirko su kaupu ir savo „Williams” į finišą atvairavo 5 pozicijoje. Taip „Williams” pavyko finišuoti priekyje abiejų „Force India” pilotų kurie finišą pasiekė 6 ir 8 vietose.

Septintąją vietą iškovojo puikiai važiavęs Fernandas Alonso iš „McLaren”. Priminsime, kad Alonso startavo iš paskutinės pozicijos, o pirmojo rato metu jis sugebėjo pakilti į 13.

Devintas atvažiavo antrasis „McLaren”, Jensonas Buttonas. Tai buvo 300 Buttono GP, ir iškovoti jame taškus tikrai geras pasiekimas, be to ši komanda pagaliau įrodė, kad jų kalbos apie progresą ne iš piršto laužtos, jų komandos atstovas jau keletą etapų iš eilės parveža taškus, o šį kart tai pavyko padaryti su abejais bolidais.

Paskutinįjį tašką iš Malaizijos išsivežė „Renault” atstovas Jolyonas Palmeris. Tai pirmasis jo iškovotas taškas Formulėje 1.

Lenktynių nebaigė net 6 pilotai, tai: Nasras, Hamiltonas, Gutierrezas, Magnussenas, Grosjeanas ir Vettelis.

Kadangi Lewisas sugedo, o Rosbergas sugebėjo užlipti ant apdovanojimų pakylos tai dabar prieš Japonijos etapą Rosbergas čempionate pirmauja 23 taškais. likus tik 5 lenktynių savaitgaliams tai labai rimta paraiška į čempiono titulą. Be to šiandieninis gedimas Lewisui, gali dar labiau sumaišyti kortas, jei komandai nepavyks pataisyti sugedusio variklio, priešingu atveju veiname iš likusių etapų Hamiltonui vėl gali tekti kentėti keleto starto pozicijų nuobaudą.

Praėjo vienas įdomiausių etapų šiemet, tikėkimės tokių dar pasikartos.

malaizijos-lenktyniu-rez

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia