M. Verstappeno tikslas kitiems metams – nuolatinė kova dėl podiumo

2
@Motorsport.com

[media-credit name=”@Motorsport.com” align=”aligncenter” width=”700″]f1-bahrain-gp-2016-max-verstappen-scuderia-toro-rosso[/media-credit]

Maxas Verstappenas atskleidė, kad kitais metais tikisi reguliariai kovoti dėl finišo ant podiumo.

Reklama

18-metis olandas negali džiaugtis šio sezono startu. Autralijoje jis finišavo tik 10, nors kvalifikacijoje buvo iškovojęs 5 vietą. Bahreine jis sugebėjo finišą kirsti šeštas ir iškovoti pirmuosius „Toro Rosso” taškus šioje trasoje, o štai chaotiškose Kinijos lenktynėse pakilo iki 8 vietos.

Nuo pat savo karjeros pradžios jaunasis olandas teigė, kad pirmus dvejus metus atstovaus „Toro Rosso” ekipai, o trečius metus jau nori būti aukšto lygio komandoje.

Nors jis teigia, kad „Red Bull” priklausančioje komandoje jaučiasi laimingas ir nori likti ištikimas šiai kompanijai, nesibaigia kalbos, kad jam gali atsirasti laisva vieta „Ferrari” ekipoje vietoje Kimi Raikkoneno.

„Be abejo, kitais metais aš noriu kovoti dėl podiumų”, – užtikrintai kalbėjo olandas. „Tačiau šiuo metu aš susikoncentravęs ties šiuo sezonu.”

Viešai svarstoma, kad Maxas pakeis komandą 2017 m., tačiau jis pats neatmeta galimybės dabartinėje vietoje pasilikti dar vienam sezonui.

Paklaustas, ar būtina keisti komandą, siekiant kitais metais kovoti dėl podiumo, atsižvelgiant į pagerėjusią „Toro Rosso” formą, M. Verstappenas atsakė: „Na, gal. Negaliu būti tikras. Kol kas mano visas dėmesys skirtas šiam sezonui.”

„Tačiau žiūrint į ateitį, viskas atrodo pozityviai („Toro Rosso” komandoje – red. past.). Aš jaučiuosi laimingas, palaukime kol baigsis sezonas ir tuomet pamatysime, kas mūsų lauks kitais metais.”

Dabartinės olando komandos vadovas Franzas Tostas yra teigęs, kad lenktynininkui būtini treji metai, siekiant tinkamai suprasti Formulę 1. Paklaustas, ar Maxas pasiruošęs 2017 m. vairuoti pirmaujančios komandos automobilį, „Toro Rosso” vadas teigė, kad „dar nežinantis. Dar kartą galiu pasakyti, kad lenktynininkui būtina F1 lenktynėse mokytis trejus metus. Jei jis pasiruošęs pereiti į kitą komandą, viskas tik jo rankose.”

Pats lenktynininkas tiki, kad kovoti dėl pergalių jau galima trečiąjį savo sezoną.

„Pirmais savo metais šiame sporte tu mokaisi pagrindinius F1 automobilio valdymo aspektus. Antraisiais metais tu tobulėji, o trečiaisiais metais jau turi kovoti dėl podiumų. štai kaip aš tai matau. Jei mes neturėtume tokio lygio automobilį, kaip „Mrecedes”, mes taip pat laimėtume lenktynes”, – tikino olandas.

Reklama

2 Komentarai (-ų)

  1. visų pirma tai kaip ir sakė, priklausys nuo to ką vairuoji. antra, tai Tostas truputį pat sugrybavo, pirmi du metai mokymasis, o trečiais dėl podiumų, tai kaip jaustis McL chebrytei? 😀 pirmi du mokais, trečiais tavo rezultatai turi būti pagal galimybes, jei technika leidžia būti max 9 vietoj, tai tavo visų GP rezultatai turi būti kuo arčiau tos pozicijos, ir kai yra proga pasiimti, kas nukrenta. Ferrari aš manau jis dar per žalias, ferrariui tokio nereik, ypač, kai lieps pasitraukti arba lieps nelenkti Vettelio, tai girdėt kad @#$ you Ferraris nesileis 🙂 Jam pirma reik pasėdėt dar formulės pasaulyje, sekanti komanda lai būna kokia Williams, Force India, na tas pats McLaren, bet raudonas ar sidabrinis švarkas jam dar per didelis. na čia mano nuomonė

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia