M. Mosley ragina greičiau sumažinti „Ferrari” gaunamą premiją

0

Maxas Mosley paragino „Liberty Media” kuo greičiau apkarpyti „Ferrari” automatiškai gaunamą 100 milijonų JAV dolerių premiją, nes tai yra labai neteisinga kitų komandų atžvilgiu.

Naujoji Formulės 1 valdžia, gavusi kontrolę įspėjo, kad „Ferrari” gali prarasti kasmetinę 100 milijonų JAV dolerių premiją, kurią dabar gauna už tai, kad ji yra ilgiausiai dalyvaujanti ir daugiausiai pasiekimų turinti komanda.

Reklama

„Budamas „Ferrari” prekės ženklu, gauni didžiulius pinigus iš rėmėjų, kurie keliauja tiesiai į tavo rankas. Dar daugiau rėmėjų galima privilioti, jeigu komanda turėtų daugiau gerų lenktynių.” kalbėjo „Liberty Media” vykdomasis direktorius Gregas Maffei.

„Taigi galvodami apie išmokų komandoms subalansavimą, išmokas turėtume paskirstyti sąžiningai, kas įneštų daugiau pasitikėjimo ir skaidrumo.”

Su tokia nuomone sutinka ir buvęs FIA prezidentas Maxas Mosley. Britas ištikimas biudžeto lubų idėjai, ir mano, kad tokios premijos, kurias gauna „Ferrari” yra tas pats, kas italų ekipai leisti važiuoti su didesniu varikliu, nei kiti.

Kalbėdamas Sky Sports F1 Maxas Mosley ragino kuo greičiau sumažinti šią išmoką, ir jeigu tą reikėtų padaryti jam, jis to imtųsi tuojau pat.

„Reikalas tame, kad „Ferrari” visada turės daugiau rėmėjų nei kuri nors kita komanda. Galima duoti jiems pinigų iš fondo, kuriuos tu gali kontroliuoti, ir tai yra FOM fondas, visa tai atrodo pakankamai sąžininga, kad jie gauna papildomų pinigų, nes jie yra populiarūs ir turi bei atveda labai daug rėmėjų.”

„Tačiau pagrindinė problema yra tame, kad jeigu turi tris kartus daugiau pinigų, nei aš, reiškia, kad tu gali turėti ir didesnį variklį ir įgyti didesnį pranašumą. Tai vadinama nelygybe tarp automobilių ir lenktynininkų.”

„Todėl man labiau patiktų, kad visi turėtų vienodą kiekį pinigų, kuriuos galėtų išleisti, taip atsirastų patys protingiausi inžinieriai, kurie sukurtų geriausias mašinas ir geriausi lenktynininkai juos pilotuotų geriau, nei kiti.”

„Bet to niekada nepavyks padaryti, jeigu  bus dvi ar trys komandos, kurios turės daugiau pinigų nei kiti. Nepaisant visko, tai yra labai nesąžininga.”

Reklama

Palikite atsakymą

Rašykite savo komentarą
Įveskite savo vardą čia